Lovernj se vratio u Evropu, uzeo ga je Željko Obradović! (FOTO)

Nekadašnji ljubimac navijača Partizana se vraća u Evropu posle skoro tri godine provedenih u NBA ligi

  • 1

Centar Francuske košarkaške reprezentacije Žofri Lovernj se vratio u Evropu.

Lovernj je, počevši od februara 2015. godine nastupao za četiri tima u NBA ligi, u svakoj ekipi imao epizodnu ulogu, što je jedan od glavnih razloga zbog čega neće iskoristiti opciju ostanka u San Antonio Sarsima, za NBA uslove, skromnu platu od 1,6 miliona dolara.

>>>NBA igrač želi da se preseli u Srbiju po završetku karijere: Vučić razgovarao sa Lovernjom (FOTO)

Kako prenose specijalizovani košarkaški portali, Lovernj se dogovorio sa bišim šampionom Evrope, ekipom Fenerbahčea, gde će sarađivati sa najtrofejnijim evropskim trenerom, Željkom Obradovićem.

Željko Obradović je dobio veliko pojačanje za predstojeću sezonu Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Prema nezvaničnim informacijama, Francuz će potpisati dvogodišnji ugovor sa tuskim šampionom, ukupne vrednosti od četiri miliona evra, odnosno dva miliona evra neto po sezoni.

Za usluge Lovernja je bio zainteresovan i ruski CSKA, ali je Fenerbahče ipak bio konkretniji uprkos prekidu saradnje sa glavnim sponzorom kluba, kompanijom "Doguš". Ovaj transfer potvrđuje da će ekipa Željka Obradovića ponovo imati maksimalne ambicije u svim takmičenjima.

>>>Lovernj na bicepsu ima nešto zbog čega će Partizanovi navijači odlepiti (FOTO)

Pored činjenice da je KK Partizan obojici bio odskočna daska za unosnije angažmane, Lovernja i Obradovića povezuje i izuzetna posvećenost košarci. Iz tog razloga ne treba sumnjati da će se Francuz dobro uklopiti u tim Fenera, koji je bitku za evropsku titulu sa Real Madridom izgubio upravo na centarskim pozicijama.

Lovernj je najbolju od tri i po sezone u NBA ligi odigrao 2015/16 u dresu Denver Nagitsa, tokom koje je beležio prosečno 7,9 poena i 4,9 skokova za 18 minuta provedenih na parketu po utakmici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N N

    29. jun 2018 | 21:17

    Steta sto komsinicu milogorci deklasirase iz EL da im odrzi neki cas lepe kosarke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA