≫ 

Bogdan master Bogdanović! Odbranio rad na fakultetu iz tematike NBA, pomagali mu Vlade i Peđa u Kingsima (VIDEO)

Nije Bogdan u Sakramentu radio samo na parketu!

  • 10

Košarkaški reprezentativac Srbije i igrač Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović, masterirao je na Alfa univerzitetu u Beogradu, na Fakultetu za menadžment u sportu.

Tema njegovog rada bio je "Menadžment košarkaškog kluba Sakramento Kings", gde su mu upravo jednogodišnji boravak u klubu i nova iskustva pomogli da sve pretoči u reči.

Bogdan Bogdanović u društvu mentora profesora Dragana Životića Foto: Telegraf.rs

Imao je svesrdnu pomoć menadžmenta kluba u kom su na čelnim pozicijama Vlade Divac i Predrag Stojaković, dok je rad branio pred dekanom fakulteta, Draganom Životićem, legendom srpske atletike.

Podrška su mu bili ponosni roditelji Dragan i Koviljka, koji su još jednom pokazali da su sina izveli na pravi put, jer se nije razmišljalo samo o košarkaškoj karijeri, već o dugoročnoj budućnosti i obrazovanju, koje nije lako završiti uz aktivno igranje na vrhunskom nivou.

Od menadžera Alfa univerziteta, Jadranke Jakovljević, Bogdan je dobio na poklon knjigu o Putinu Foto: Telegraf.rs

- Drugačiju sam vrstu treme imao, eto, uspeo sam da ovo završim i zadovoljan sam. Teško je sve uskladiti, pogotovo kada ste u inostranstvu, ali trud i vredan rad pomognu. Kada stvarno nešto želiš, onda to i uradiš. Moja tema je bila generalno profesija kojom se bavim i želeo sam da to iznesem na svoj način - kaže Bogdanović.

Dragomir Karić je među prvima čestitao Foto: Telegraf.rs

- Tema je menadžment Sakramento Kingsa, imao sam i sa kim da se posavetujem, Vlade  i Peđa su mi pomogli oko toga. Nije sve u sportu, posle sporta postoji život i treba iskoristiti period kada je lakše učiti i obrazovati se - zaključio je Bogdanović, koji je u svom radu pravio još paralelu sa Fenerbahčeom, u kom je bio od 2014. do 2017.

Ipak, NBA mašinerija je nešto potpuno drugačije, sa čime se Bogdan upoznao kroz napornu NBA sezonu, o čemu je već govorio proletos kada je ugostio ekipu Telegrafa.

Zato je izborom posebno oduševio profesora Dragana Životića.

- Bogdan je najbolji mladi čovek koga sam sreo. Jako kulturan i vaspitan momak. Drago mi je da je uspeo akademski deo da isprati njegov sportski put. Imao je temu "Menadžment košarkaškog kluba Sakramento Kings"

- Njegov Master rad sadrži analizu rada menadžmenta jednog NBA ligaša, kako funkcioniše u organizacionom smislu, marketningu, trenažnoj tehnologiji. Pravio je komparacije sa klubovima u kojima je igrao i svi smo jako zadovoljni - rekao je profesor Životić.

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pop

    3. jul 2018 | 16:27

    Kuku..... master ..... čovek ne zna da spoji jednu prosto prosirenu rečenicu a da ne muče ..... a kad odgovor počinje sa paaaaaaaa.... mene uhvati jeza!

  • Nesa CZ

    3. jul 2018 | 17:06

    Nema sta prestizan fakultet...sa srecom

  • Milan

    3. jul 2018 | 15:45

    Bolje da je igrao protiv svaba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA