≫ 

Srpski treneri okupirali letnju NBA ligu! Među sedmoricom naših stručnjaka je i bivši trener Crvene zvezde (FOTO)

Letnja NBA liga se bliži kraju, kao i boravak naših trenera na usavršavanju u Americi

  • 1

Ostalo je još dva dana do završetaka ovogodišnje letnje NBA lige u Las Vegasu.

>>>Nikola Jokić dobija pleja iz Lejkersa!

Stiče se utisak da imena srpskih košarkaških radnika nikada nisu bila zastupljena u većem broju. Čak jedanaestorica njih je bilo prisutno u stručnim štabovima NBA timova ovog leta.

Naime, pored Igora Kokoškova koji je nedvano postao prvi Evropljanin na mestu glavnog trenera jednog NBA kluba, još sedmorica srpskih stručnjaka su provela vreme u Las Vegasu, usavršavajući svoje košarkaško znanje.

Dejan Milojević je bio deo stručnog štaba Hjuston Rokitsa na ovogodišnjoj Letnjoj ligi Foto: Marko Todorović

Pre svih, tu mislimo na odličnog trenera Lokomotive iz Krasnodara, Sašu Obradovića, koji je dve nedelje proveo kao deo stručnog štaba petostrukih NBA šampiona, San Antonio Sparsa, gde mu je u istom timu društvo pravio bivši igrač i trener KK Partizana, Petar Božić.

Sada već iskusni trener Mega Bemaksa, Dejan Milojević, tokom letnjeg turnira je prikupljao znanje u ekipi vicešampiona Zapadne konferencije, Hjuston Rokitsa.

Pored Milojevića, još jedan član Mega Bemaksa se našao ovog leta u Americi, a to je Veselin Petrović, kome je ekipa Bruklin Netsa bila dom u toku nadmetanja mladih igrača i onih koji traže ugovor u najjačoj ligi na svetu.

Dušđan Alimpijević je posle burne sezone odlučio da unapredi svoje znanje u Americi Foto: MN PRESS

Šef struke FMP Železnika, Vladimir Jovanović, koji je protekle sezone sa Panterima postao vicešampion Superlige Srbije, bio je član LA Klipersa u toku trajanja Letnje lige u Americi.

Dolazimo i do najmlađeg od svih trenera, ujedno i bivšeg šefa struke KK Crvena zvezda, Dušana Alimpijevića, koji je proveo vreme usavršavajući svoje znanje u ekipi Dalas Maveriksa.

>>>Mučio je Zvezdu prošle sezone, sada je želja crveno-belih! (FOTO) (VIDEO)

Pomoćni trener Lokomotive iz Krasnodara, Bogdan Karačić, bio je deo ekipe Portland Trejlblejzersa, dok su starosedeoci u svojim timovima bili Darko Rajaković (Oklahoma Siti Tander) i Ognjen Stojaković (Denver Nagits).

Sigurno da ovakve informacije laskaju svima u Srbiji, budući da je naša zemlja oduvek bila sinonim za kvalitene igrače i stručnjake koji uživaju veliko poštovanje u svetu.

VIDEO: Zabranjeni košarkaški elementi zbog kojih je uništen duh igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    13. jul 2018 | 20:01

    Veliki pozdrav za mog komsiju,velikog kosarkaskog strucnjaka,velikog Cacanina Darka Rajakovica.Dare samo napred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA