≫ 

Zvezda vratila svog centra iz Amerike!

Prošao je sve mlađe kategorije, a onda otišao na studije u Arizonu

  • 7

Dušan Ristić, nekadašnji centar „Arizona vajldketsa" i dete Crvene zvezde, novo je pojačanje crveno-belih u ovogodišnjem prelaznom roku! Ristić je sa KK Crvena zvezda mts potpisao trogodišnji ugovor, i biće veliko pojačanje za klub na poziciji centra.

Odbio je Zvezdu i odlučio da nastavi školovanje, a sada ispisuje stranice košarkaške istorije u Americi! (VIDEO)

Ovaj 22-godišnji Novosađanin (rođen 22.novembra 1995.godine) visok je 214 centimetara, a prve košarkaške korake napravio je u KK „Star" u Novom Sadu.

Da podsetimo, Dušan Ristić karijeru je započeo u FMP - u, da bi 2013. godine nosio dres Zvezde. Posle samo jedne sezone, odlučio je da ne potpiše profesionalni ugovor i preselio se u Ameriku 2013. godine.

Iz vremena kada je igrao za juniore Crvene zvezde Dušan Ristić Foto: MN Press

Ristić je, kao što je poznato, četiri sezone igrao u ekipi Arizone pod palicom Šona Milera, na dobro poznatom je terenu tako da prelazak na viši nivo košarke ne bi trebalo da bude nešto potpuno novo za talentovanog košarkaša.

Poslednje dve godine Ristić je imao zapaženu minutažu, od osam minuta u proseku u drugoj godini došao je na 22 i 27, koliko je imao u prethodnoj sezoni.

Beležio je u proseku po meču 12.2 poena i 6.9 skokova, sjajno je pritom sarađivao sa gorepomenutim Ejtonom koji je pomeren na poziciju "četvorke" da bi Ristićev učinak došao do punog izražaja na njegovoj prirodnoj poziciji.

Sada je već zreo igrač u Arizoni Dušan Ristić Printscreen: Youtube/Arizona Wildcat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RED STAR NIKSIC

    16. jul 2018 | 12:12

    Sjajan centar jos samo jedan plej razigravac i polako pravimo ekipu ua EL

  • Zvezdan

    16. jul 2018 | 13:19

    Zvezdini skaut majstori su pokazali da umeju i tekako da pogrese, videcemo jesu li sad u pravu ili je ovo iskljucivo zelja g.Covica !

  • goran

    16. jul 2018 | 16:32

    Sigurno je dobar jedino sto mi igramo EC a ne EL.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA