≫ 

Pohod na Evropu: Može li najtalentovanija generacija srpskih košarkaša do zlata na Eurobasketu?

Generacija od koje se očekuje da uskoro obuku dres seniorske ekipe pokušaće da se domogne zlatne medalje na Eurobasketu

  • 1

Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1998. godine i mlađi, sa maksimalnim učinkom završila je grupnu fazu na Evropskom prvenstvu koje se održava u Hemnicu (Nemačka). Izabranici selektora Vlade Jovanovića su posle Islanda i Italije, savladali i selekciju Švedske što im donelo prvo mesto grupi “D”i nešto lakšeg rivala u osmini finala.

Naša selekcija u osmini finala u sredu (20.15) igra sa selekcijom Rumunije i veliki je favorit u tom meču.

Treba istaći da se ovde radi izrazito tzalentovanoij generaciji srpskih košarkaša poput Vuka Vulikića, Aleksandra Aranitovića, Novaka Musića, Tadije Tadića, Alekse Radanova i Boriše Simanića. neki od njih poput Radanova su već igrali i za A selekciju u kvalfikaicijama za Mundobasket.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    18. jul 2018 | 09:32

    Nije Hemnic, nego mi Srbi to mesto zovemo Kamenica. Ime grada su dali Luzicki Srbi i grad se zvao Kamenica. Nemci su dali novo ime koje inace nema nikakav znacaj na nemackom jeziku i zove se (Chemnitz). Tako da mi Srbi imamo svoje ime za taj grad i to je : KAMENICA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA