≫ 

Trejd ludilo u NBA ligi: San Antonio poslao Lenarda u Toronto, dobija najboljeg igrača Reptorsa!

Kavai Lenard nastavlja karijeru u Kanadi, dok će u suprotnom smeru ka Teksasu Demar Derozan

  • 0

Toronto Reptorsi i San Antonio prihvatili su razmenu svojih najboljih igrača, pa će tako Kavai Lenard nastaviti karijeru u Kanadi, dok se u Teksas seli Demar Derozan.

Ovu informaciju ekskluzivno je objavio novinar ESPN-a Adrian Vojnarovski, čija reč ima težinu kao da je u pitanju zvanično poziranje sa šalom oko vrata.

Lenard je bio nezadovoljan u Sparsima i zahtevao je trejd, ostala mu je još poslednja godina ugovora od 20.1 milion dolara, koju će mu Toronto isplatiti, a očekuje se i da dobije maksimalan petogodišnji ugovor vredan 219 miliona dolara.

U suprotnom smeru kreće najbolji igrač Toronta iz prethodne sezone - Demar Derozan, pa je ovo jedan od većih trejdova, gde su klubovi razmenili svoje najbolje superstarove.

Demar Derozan; Foto: Tanjug/AP

Lenard je zbog povrede propustio veći deo sezone, a dva puta je osvajao priznanje za najboljeg defanzivca lige i dva puta je bio u prvoj petorci NBA lige, dok je bio i MVP finala 2014. godine kada su Sparsi osvojili prsten protiv Majamija.

Derozan je prethodne sezone prosečno postizao 23 poena i imao 5.2 asistencije i 3.9 skokova po meču, tako da i Greg Popovič može da bude zadovoljan kakvu zamenu dobija za nezadovoljnog Lenarda.

VIDEO: Da LeBron nekoga izblokira je normalno ali da ga neko ovako ponizi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA