≫ 

Stefan Marković idealan za Zvezdu: Mogu li crveno -beli transfer bombom da obeleže leto? (VIDEO)

Skoro da nema prelaznog roka u kome se makar stidljivo ne najavljuje dolazak Stefana Markovića u Zvezdu. Ovaj put, čini se da je situacija za to idealna!

  • 15

Naš klupski i reprezentativno dokazani plejmejker, Stefan Marković, trenutno se nalazi na prekretnici karijere. Ima još godinu dana ugovora sa Himkijem, ali ne bi bilo iznenađujuće da promeni sredinu!

Tu situaciju mogla bi da iskoristi Crvena zvezda koja sklapa polako mozaik za sledeću sezonu, jer je sve krenulo u dobrom pravcu po ozvaničenju angažmana novog trenera Milana Tomića.

Vratio se Maik Cirbes, u reketu će pojačanje biti još Dušan Ristić, zatim su tu od novajlija Majkl Odžo i Bili Beron.

Tomić hoće granitnu odbranu Foto: crvenazvezdafk

Filozofija igre će prijati Markoviću

Tomić je u Olimpijakosu proveo 26 godina i klub iz Pireja već dugo ne menja filozofiju, u kojoj je granitna odbrana baza svakog uspeha, pa je tako ovaj tim uspeo da dođe neočekivano do dve evroligaške titule u poslednjih sedam godina.

Crveno-beli iz Atine su redovni učesnici fajnal fora, postali su prepoznatljivi po stilu igre, a Tomić je deo stručnog štaba od 2008, kada je glavni trener bio Panajotis Janakis. Prifremeno je vodio tim posle odlaska Jorgosa Barcokasa, ali je bio deo tima i kada je na čelu bio Janis Sfairopulos. Upravo u stil koja je bio "trejdmark" Olimpijakosa, a kakva se očekuje u Zvezdi, Marković bi se idealno uklopio kao vanserijski defanzivac.

Marković je bio deo osvajanja olimpijskog srebra, kada su na putu do postolja pali i Hrvati Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

Slabija sezona u Himkiju adut Zvezde

Popularni Pefi je u ciklusu 2016-17 imao vanserijsku sezonu u Zenitu iz Sankt Peterburga, koja mu je pre godinu dana otvorila vrata Himkija.

Ipak, u klubu iz Podmoskovlja pao je u drugi plan i u Evroligi je na 33 meča imao prosek od 5 poena, 2,3 skoka i 3,8 asistencija, sa prosekom od 23,42 minuta na parketu.

Godinu dana ranije, u Evrokupu je u dresu Zenita imao prosek od 11,9 poena, 9,1 asistencije i 1,4 ukradene lopte, preuzeo je ulogu lidera ekipa, ali je zov Himkija bio jači.

Klub iz Himkija deluje spremno da ga pusti, a čini se da bi povratak u rodni grad bila idealna solucija - klub je sa nekoliko prvih pojačanja pokazao visoke apetite i napravio bazu da privuče Markovića.

Sve je u Himkiju bilo u senci Šveda. U Zvezdi se to može promeniti Foto: MN Press

Uloga lidera

Zvezda je u prošloj sezoni imala problem jer su stranci u potpunosti nosili igru i bili okosnica u većem delu sezonu. Tim je zavisio od šuta Ročestija, inspiracije Feldina i psihičkog stanja Lesora koji je bio u stanju da se potpuno dekoncentriše nakon najbanalnijih grešaka i situacija.

Nosili su i pre stranci igru, ali je domaći "začin" tome bio mnogo jači, naročito u sezoni pre toga kada je u ulozi pleja bio Stefan Jović. Takva vrsta okosnice se izgubila, Pero Antić je više ličio na pomoćnog trenera zbog povreda, dok Branko Lazić, uprkos kapitenskoj traci, nije bio ni bleda senka onog starog igrača.

Hoće li Zvezda ponovo imati čeličnu odbranu? Foto: Marko Todorović

Bio je važan šraf u homogenoj ekipi, ali nije tip igrača koji može da povede tim u novonastaloj situaciji, pa se čini da bi dolaskom Markovića i on imao veću mogućnost da se vrati na stari nivo. Iskustvo Markovića iz reprezentacije je neprocenjivo i bilo bi važan adut Zvezde u želji da se vrati na jadranski tron i u Evroligu.

Đenka i Pefi su bili pravi drugarski tandem u Himkiju Printskrin: Instagram

Zakopane ratne sekire

Bilo je varnica između Delija i Markovića, našao se naš reprezentativac na udaru navijača potpuno nepotrebno, upućivane su mu salve uvreda, ali je Marković preko svega toga prešao potpuno profesionalno.

- Nisam sigurno očekivao da će da mi tapšu i da će da me bodre, tako da mislim da je to sasvim normalna reakcija navijača. Mene to motiviše, volim da igram kad je tako, ne kad tapšu i posmatraju, mislim da je bilo lepo - rekao je Marković posle prošlosezonskog meča u Pioniru. 

Posle toga, sa Čarlsom Dženkinsom je bodrio fudbalere Zvezde u Moskvi protiv CSKA u Ligi Evrope, kada je i popularni Đenka poslao poruku navijačima da ne vređaju Pefija.

VIDEO Bajaga otkrio kako je postao zvezdaš i koliko voli ovaj klub:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA