≫ 

Bivši igrač Zvezde dobio NBA ugovor, stiže umesto Bjelice!

Džona Bolden napravio veliki korak u karijeri

  • 0

Australijski košarkaš Džona Bolden (22), koga pamtimo po dobrim partijama u dresu FMP Železnika, potpisao je ugovor sa ekipom Filadelfije Seventisiksers.

Bolden je prethodnu sezonu proveo u ekipi Makabija iz Tel Aviva, a prostor u rosteru "File" za igrača na njegovoj poziciji otvorio se odlaskom Erslana Iljasove u Milvoki. Seventisiksersi su umesto Turčina planirali Nemanju Bjelicu, no Srbin je odbio ulogu rezervne "četvorke", pa je Australijanac iskočio u prvi plan.

Inače, Filadelfija je na draftu 2017. godine izabrala Boldena kao 36. "pika", samo desetak dana pošto je ovaj potpisao ugovor sa Zvezdom za koju nije odigrao nijedan meč.

Zbog jake konkurencije, Bolden je ostao bez NBA ugovora prošlog leta, a od nekoliko ponuda izabrao je Makabijevu, gde je prethodne sezone, u proseku po meču u Evroligi, beležio 6.9 poena, 5.5 skokova i 0.9 blokada.

Sezona u izraelskom timu je očigledno pomogla Boldenu, odigrao je daleko bolje u skoro završenoj "Letnjoj ligi" što je nateralo čelnike Filadelfije da potpišu ugovor sa njim i promovišu ga u "rukija".

Prethodno su, zbog Boldena, u klubu "trejdovali" Rešona Holmsa u Finiks.

VIDEO: Bogdan Bogdanović otkriva najveću istinu NBA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA