≫ 

Lebron Džejms otkrio svoju najveću želju u karijeri: Moći će da je ostvari tek za 5 godina (FOTO)

Nova zvezda Los Anđeles Lejkersa otkrila šta bi za njega predstavljala kruna karijere

  • 1

Uprkos njegovim mnogobrojnim dostignućima i kultnim momentima u karijeri, novopečeni igrač Los Anđeles Lejkersa - Lebron Džejms, izjavio je da bi jedan događaj bio vredniji od svega do sada ostvarenog, i predstavljao bi krunu njegove NBA karijere.

>>>Bjelica potpisao za Sakramento i zaradiće 20 miliona dolara!

Naime, taj poseban događaj bi bio trenutak u kome se popularni "Kralj" i njegov sin, Lebron "Broni" Džejms Junior, nalaze u istom trenutku na parketu jedne NBA utakmice.

 

Lebron Džejms je dao izjavu povodom mogućnosti da se njegov san ostvari. Takođe je istakao da bi želeo da se nađe na istoj utakmici sa svojim sinom, bez obzira da li bi se to desilo u istom timu, ili bi morao da igra protiv njega.

>>>Bivšeg košarkaša Himkija nije ubila policija, već je izvršio samoubistvo

- Želite da me pitate šta je najveće dostignuće u mom životu? To bi bio trenutak u kome smo moj sin i ja zajedno u NBA ligi. Za mene bi to bio uspeh broj jedan kao NBA igrača - iskern je bio Lebron.

 

Uzimajući u obzir na kojem nivou Džejms nastupa sa svojih 33 godina, njegov san bi mogao vrlo lako da postane realnost. Naime, mali Broni uskoro puni 14 godina, a kada bude napunio 19, koliki je minimum po sadašnjim pravilima NBA lige, njegov slavni otac će imati 38 leta.

Međutim, postoje indicije da će se vratiti na snagu prethodno pravilo, koje je omogućavalo igračima da direktno iz srednje škole konkurišu na NBA draftu, odnosno sa 18 punih godina.

U poslednje vreme je sve češći slučaj da NBA zvezde nastavljaju sa igranjem iako su kročili u petu deceniju života, kao što su Vins Karter, Tim Dankan, Kevin Garnet, Manu Đinobili, dok su nekada to bili Karim Abdul-Džabar i Dikembe Mutombo.

 

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, nakon sezone u kojoj je odigrao sve 82 utakmice regularnog dela, prilikom kojih je prosečno beležio 27.5 poena, 8.6 skokova i 9.1 asistencija.

>>>Trejd ludilo u NBA ligi: San Antonio poslao Lenarda u Toronto, dobija najboljeg igrača Reptorsa!

Ove cifre nam ostavljaju utisak da bi "Kralj" zasigurno mogao da se takmiči na visokom nivou do kasnih tridesetih, odnosno ranih četrdesetih godina života.

Iskreno se nadamo da će se Lebronov najveći san ostvariti, što bi bio svojevrstan prizor, ne samo u NBA ligi, već i u profesionalnom sportu u globalu.

VIDEO: Lebron Džejms BOG KOŠARKE: Spektakularna trojka u poslednjoj sekundi protiv Indijane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA