≫ 

Zašto mi nemamo ovakvog igrača? Sin legende Zvezde doneo Izraelu zlato na Eurobasketu za mlade!

Mlada košarkaška selekcija Izraela (do 20g) osvojila ubedljivo zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu

  • 5

Jedan od najboljih igrača Izraela koji je i vodio tim do zlatne medalje je Deni Avdija (17,204), sin nekadašnjeg legendarnog igrača Zvezde, Zufera Avdije, koji već tri decenje živi u Izraelu.

Izraelci su u finalu pobedili ubedljivo Hrvate sa 80:66, a ceo šampionat su odigrali na visokom nivou. Imali su samo jedan poraz u grupi od Nemačke, a onda su krenuli da gaze redom. U četvrtfinalu su zgazili Špance 98:75, u polufinalu Francuze 8:57.

Zanimljivo je da je Deni Avdija momak od 17 godina, a da je ovo šampionat za košarkaše do 20 i da je on najmlađi igrač na prvenstvu, a izabran je u prvu petorku šampionata sa 12,2 poena u proseku i 6,4 skoka.

Srbija se vodi kao zemlja sa najtalentovanijim igračima, pa opet naši momci do 20 godina su zauzeli 6. mesto, što nema nikakve veze, ali ono što je ima veze je da nismo videli da je neki igrač odskočio kvalitetom.

Doduše, možda jedino Aleksa Radanov i miloš Glišić, ali je njihov učinak bio nedovoljan da ekipu odvede u borbu za medalje iako u našoj ekipi igraju sve sami seniorski igrači koji su igrali ABA ligu.

Aleksa Radanov uzdanica Srbije Foto: MNPress

A da ne pričamo o momcima od 17 godina, jer mi igrača kao što je Avdija izgleda nemamo. Ili je taj neki talenat ostavljen da igra za ekipu do 18 godina?

Osim Avdije u idealnu petorsku šampionata izabran je njegov saigrač Jovel Zosman, te Filip Stanić iz selekcije Nemačke, Kostja Mušidi takođe iz Nemačke i Hrvat Mate Kalajzić.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koridori

    24. jul 2018 | 00:29

    Verovatno zbog metodike treninga sa mladima, kopiranja raznih akcija seniora, ...I najvaznije "ubijanja" individualnosti mladog igraca radi sablonizacije!

  • srba

    23. jul 2018 | 19:24

    Jok nemamo... smesno!

  • Goran

    24. jul 2018 | 21:40

    Zufer, zvezdina legenda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA