≫ 

Pecarski za Telegraf posle osvajanja zlata: Osećaj je neverovatan, nismo ni svesni šta smo uradili, hvala Crnogorcima što su nas bodrili (VIDEO)

Naš najbolji junior zbunjen pažnjom koju je dobio sa saigračima posle velikog uspeha u Letoniji

  • 13

Srbija je zemlja košarke, po ko zna koji put ovu opšteprihvaćenu činjenicu na delu su potvrdili reprezentativci naše zemlje, generacija igrača pod vođstvom selektora Bućana pokorila je Evropu, pokazala da ne moramo da brinemo za budućnost...

Prvi među jednakima Marko Pecarski bio je pomalo zbunjen količinom pažnje koju je dobio sa saigračima zbog velikog uspeha, aplauz koji ih je sačekao na aerodromu sve ih je ozario, izmamio dečačke osmehe...

- Nismo bili svesni da smo osvojili titulu, sjajan je osećaj, trebalo je neko vreme da prođe da shvatimo koliki smo uspeh napravili. Stvarno smo neverovatna ekipa, ljudi iz stručnog štab isto, bila mi je čast da budem deo ovakvog tima - rekao je Pecarski.

Finale sa Letoncima pred 10.000 njihovih bučnih navijača bilo je posebna priča, pokazali su naši momci da i u takvim uslovima imaju sve što je potrebno za velika dela: kvalitet, srce, zrelost...

- Stvarno smo radili puno, verovali u pobedu. Igrali smo u punoj hali, nismo podlegli pritisku jer smo igrali svoju igru. Retko ko od naših igrača je igrao u takvoj atmosferi, nismo se obazirali, svako je doprineo maksimalno.

Upečatljiv utisak sa finala ostavili su crnogorski reprezentativci koji su sa tribina bodrili naše momke, ta slika je obišla region, pokazala kako na delu izgleda bratska ljubav dobrih momaka, sportista, čistih duša.

- Od ranije ih znamo, super smo drugari, kada su oni izbacili Špance mi smo ih bodrili, a oni nas, na kraju, protiv Letonca. Osetili smo da je normalno da im priđemo posle utakmice i da im se zahvalimo. Oni su sjajni momci, sjajna ekipa, nije nam bilo lako protiv njih na terenu, da nismo pogodili onu trojku pred kraj teško bismo ih pobedili.

Otac Miroslav, nekadašnja vedeta Partizana, dobio je naslednika za ponos.

- Kao i svaki otac, ponosan je na mene, nije mi ništa specijalno rekao, samo ono što bi svaki roditelj kazao svom detetu u ovakvom trenutku - rekao je Pecarski junior.

Sledi odmor, pa obaveze u klupskoj košarci gde Marko ima visoke ciljeve i ambicije.

- Sad sam u Partizanu, idem korak po korak, pripremam se za sledeću sezonu, želim da se prvo malo odmorim, a onda da se maksimalno posvetim seniorskoj konurenciji i da budem što bolji. Trebaće mi puno rada da to bude na nivou koji ja želim.

VIDEO: Poslušajte i izjavu kapitena naše reprezentacije Dalibora Ilića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    6. avgust 2018 | 22:28

    E da se hoce ulagati vise u basket umesto u propali fudbal pa ne bi imali kraja.Bulut i ekipa rokaju 3x3,seniori redovno donose zlato ili srebro,a sad imamo i novi narastaj zlatnih kosarkasa....

  • Nislija

    6. avgust 2018 | 21:40

    Izabrao je pogresan klub da se razvija

  • Ekica

    7. avgust 2018 | 01:22

    Srbi dođite do pameti..ne budite nacionalisti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA