≫ 

Obradović je najbolji trener, jer vodi ekipe sa najvećim budžetom: Gazda Panatinaikosa pita se kako bi se Žoc snašao sa manje novca

Uprkos razmiricama, Janakopulos bi voleo da vidi srpskog trenera ponovo na klupi Zelenih

  • 29

Košarkaški klub Panatinaikos sigurno ne bi bio to što jeste, jedan od najboljih evropskih klubova, bez Željka Obradovića, čoveka koji je gigantu za 12 godina doneo neverovatnih 11 titula prvaka Grčke, sedam kup trofeja i pet evroligaških titula.

I pored fenomenalne niske rezultata, nisu se srpski trener i gazda kluba Dimitris Janakoplus rastali u najboljim odnosima, za kraj mandata usledio je poraz u finalu grčkog plej-ofa od ljutog rivala Olimpijakosa, što je dodatno poluljalo odnos prvog čoveka kluba i najtrofejnijeg trenera Evrope na rastanku i u godinama koje su usledile, do danas.

>>> Sramota me je pred Obradovićem: Predsednik Fenerbahčea "crveni" zbog finansijske krize u klubu! (FOTO)

Uprkos razmiricama koje i dalje postoje između dva jaka karaktera, Janakopulos kaže da bi Obradovića ponovo doveo na klupu atinskih zelenih, što je i želja verovatno svakog navijača Panatinaikosa.

O Obradoviću je pričao u opširnom intervjuu za portal sdna.gr.

- Obradović je nesumnjivo najbolji trener u Evropi. Naravno, kada to kažem mislim da je najbolji trener kada u timu ima zvezde. On najbolje vodi tim u kojem su najbolji igrači. Nikada ga nismo videli da vodi ekipu sa malim budžetom - rekao je Janakopulos.

Željko Obradović na utakmici svog Fenera Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kontroverzni gazda Panatinaikosa dao je zanimljivo poređenje dvojice najboljih srpskih trenera ikada - Obradovića i Ivkovića.

- Za njih dvojicu svi kažu da su najbolji, ali Ivković stvara, a Obradović vodi. On najbolje upravlja ekipom, emocijama i karakterima igrača. Iz svakog igrača može da izvuče 100 posto. Ne znam koliko bi bio uspešan sa malim budžetom, to još ne znamo - ponovio je sumnju u Obradovićeve mogućnosti sa slabijim sastavom Janakopulos.

Ipak, na pitanje da li bi ga opet video na klupi svog kluba, nema dilemu.

- Za Panatinaikos uvek želim samo najbolje, a Obradović je najbolji trener u Evropi. Naravno, voleli bismo da opet vodi PAO. Ipak, postoji gorčina među nama, ali ja kao predsednik moram ostaviti naše razmirice po strani, ako dođe do ponovne saradnje. Svi smo u službi Panatinaikosa. Ako je Obradović najbolje za Panatinaikos, onda se nadam da će se vratiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad Popovic

    7. avgust 2018 | 20:19

    Neka se svi prisete, sta je legendarni Moka Slavnic rekao za Obradovica.. Rekao je ne zovu ga slucajno, "Zoca Talija"! To i jeste tako. Neka ode u klub sa manjim budzetom, nista nece uraditi. Setimo se evropskog prvenstva u nasoj zemlji, neuspeh i to veliki. Sve je sramno prebacio na igrace, sebe velicao, a sami igraci su pricali da nije znao da ih motivise. Nemojmo da imamo kratko pamcenje. Ima toga jos dosta, ali nije ovo mesto za takvu vrstu analiza. Pozdrav velikanima, Maljkovicu, Pesicu, Ivkovicu itd...

  • Poznavalac

    7. avgust 2018 | 18:51

    Slažem se sa Janakopulosom,mudro zbori. Kad je došao u Fenerbahče Željko se nije baš proslavio,nije imao loš tim ali nije ni toliko dobar,u grupi je imao skor 6-8 i nije prošao grupu.

  • Show

    7. avgust 2018 | 19:42

    Tako je bre!!!! Ziva isrina!!!! Bravo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA