Novi košarkaš Partizana u čudu: Crvena zvezda, šta je to?

Međutim, kada mu je na engleskom rečeno da je u pitanju Red Star vrlo brzo je promenio mišljenje. Odgovor možete naći u videu na kraju teksta, a na početku je kompletan intervju sa novim centrom crno-belih

  • 49

Novo pojačanje Partizana na centarskoj poziciji je Australijanac Džok Lendejl čiji je košarkaški put, u najmanju ruku, neverovatan.

Predviđali su da nikada neće postati profesionalni košarkaš, kao dečak je morao na planini da se čeliči kako bi "ojačao" telo, a onda je "na prevaru" uspeo da zainteresuje skaute i uz mukotrpan rad, trenirajući sa atletičarima i bokserima, postane pravi "razbijač u reketu", kako je okarakterisan od brojnih košarkaških znalaca.

>>> Igrač na visokoj poziciji je neophodan Partizanu, želimo Evroligu: Čanak dodatno raspalio maštu Grobara! (FOTO)

Poslednju sezonu na Univerzitetu je završio sa 21, 1 poenom i 10,2 skoka, a uvršten je u prvih 10 igrača NCAA, i jedini od tih 10 nije izborio ugovor u NBA. Morao je da ode u Evropu, a prva destinacija mu je Partizan. Ipak, san i svetlima najjače košarkaše lige je tu, a dolazak u tabor Nenada Čanka je, kako kaže pravi potez.

- Partizan je za mene odlična prilika. Srbija ima pobedničku kulturu i mentalitet. Čuo sam da imate najluđe i najbolje navijače na svetu. Zaista sam bio uzbuđen, svime što mi je ponuđeno. Želim da počnem sa mnogo pobeda.

- Došao sam pre dva dana u Beograd. Malo sam istraživao grad jer sam samo par puta bio u Evropi, kada sam bio mlađi. Ljudi su neverovatni, kao i kultura, ali moram da kažem hrana je savršena. Probao sam stekove, pice u italijanskim restoranima, jeo sam i suši. Za sada nisam probao srpsku kuhinju ali ću to učiniti.

VIDEO: Ovo je novi trening centar Partizana

Zanimljivo je to da su mu mnogi rekli da mora da batali košarku jer neće postati košarkaš. Ipak, nije odustajao. Upisao je srednju školu Džilomg gramar akademiju, koja je poznata po brutalnim preživljavanjima učemika u divljini. Baš taj potez mu je trasirao košarkaški put.

- Da, morao sam na planinu u okviru mog srednjoškolskog programa u kojem pešačiš i trčiš. To je šestodnevno pešačenje od petnaestak kilometara, a posle toga se trči polumaraton niz planinu. Radio sam mnoge lude stvari. Bilo je zaista izazovno i teško, ali sam puno naučio. Nisam igrao košarku do tada, a onda sam od petnaeste godine počeo i nastavio.

- Mnogi su mi govorili da nikada neću igrati košarku profesionalno. Nadam se da sam im pokazao da greše i da nisu u pravu.

Novi centar Partizana NIS, rođen je 1995. godine i visok je 211 centimetara, košarku obožava, a po dolasku u Beograd naučio je i prve srpske reči.

Ipak, na pitanje o Crvenoj zvezdi imao je više neko zanimljiv odgovor koji će oduševiti Grobare, a razbesneti Delije:

Lendejl je istakao da želi svim navijačima da pruži dobru zabavu i pobede, a šta je još rekao o meču sa Zvezdom koji će uslediti, zbog koga je došao u Partizan, kako planira da stigne do NBA lige i njegov pozdrav za sve Grobare na srpskom pogledajte u videu na početku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv

    14. avgust 2018 | 11:57

    Ubrzo ce imati traume od Crvene Zvezde...

  • nscz

    14. avgust 2018 | 19:05

    Vau kakva vest. To ti je sine ono od cega Partizani imaju komplakse vec skoro citav Vek. U ostalom videces koliki su to kompleksi

  • Cure

    14. avgust 2018 | 13:02

    I ja za tebe prvi put cujem I sta sad.. Objasnice ti igrace Zvezde pod obrucu samo polakoo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA