≫ 

Prišli mi Srbi i rekli da navijaju za nas: Legendarni hrvatski košarkaš oduševljen gestom!

Dino Rađa nekadašnji as Hrvatske nalazi se u delegaciji kadetske ekipe svoje zemlje na EP u Novom Sadu

  • 13

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa oduševljen je što su srpski kadeti navijali za vršnjake iz Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu i poručio da bi ljudi iz svih struktura morali da slede taj primer.

>>> Dođite na drugi sprat da se izljubimo ko ljudi! Najemotivnija priča o prijateljstvu košarkaša Srbije i Hrvatske u vreme rata u Jugoslaviji! (VIDEO)

- Došli su mi nakon utakmice trojica momaka u majicama Srbije. Deo su njihovog tima. Hoće da se slikaju i dok se slikamo rekoše uglas "Navijali smo za vas i nadamo se polufinalu s vama". Eto kako normalan svet razmišlja, a ne 45'' i 91 -, napisao je Rađa na svom Fejsbuk profilu.

Rađa boravi u Srbiji sa kadetskom reprezentacijom Hrvatske, gde su stigli do polufinala šampionata u Novom Sadu, a bio je i u Beogradu na košarkaškom kampu "Košarka bez granica Evropa 2018", zajedno sa asovima poput čuvenog NBA trenera Grega Popoviča, Žarka Paspalja, Predraga Stojanovića, Vladimira Radmanovića, Nikole Jokića, Nikole Vučevića...

Bivši jugoslovenski reprezentativac dva puta je bio prvak Evrope sa splitskom Jugoplastikom, a tokom trofejne karijere igrao je za Mesađero, NBA ligaša Boston, Panatinaikos, Olimpijakos, Zadar i Cibonu.

Sa Jugoslavijom ima olimpijsko srebro, svetsko zlato, uz dva evropska zlata i bronzu, a sa Hrvatskom srebro sa OI, kao i ukupno tri bronze sa EP i SP.

VIDEO: Greg Popović voli Srbiju ali ne voli da ga po zemlji vozi Paspalj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bsa

    17. avgust 2018 | 17:55

    To i nisu Srbi ako navijaju za hrvate

  • Jogogo

    17. avgust 2018 | 17:23

    Čik da hrvat priđe nekom našem i to izgovori!E u tome je razlika između nas i njih!Nije to čudno Rađa,takvi smo mi!

  • Zoran

    17. avgust 2018 | 17:34

    Penjao se na Kninsku tvrdjavu sa Tudjmanom bas sramotno Radja....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA