≫ 

Što da plaćam vožnju u Srbiji skupo, kad za te pare mogu do Los Anđelesa da polažem za 10 dolara! Legendarna priča Vlada Divca!

Neverovatna priča srpskog centra iz dana kada je došao u NBA ligu

  • 34

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac godinama je vozio Jugo 45 bez dozvole po Beogradu iz perioda dok je igrao u Partizanu. Nije od silnih treninga stigao da polaže, pa se "švercovao" na ime kod saobraćajne policije, a znao je da vozi dobro.

Međutim, kada je došao u NBA u Los Anđeles Lejkerse 1989. godine morao je da polaže. Tada je i ispričao legendarnu priču.

>>> Mi smo ostvarili svoje snove, sada je red na mlade košarkaše: Vlade Divac posetio kamp "Košarka bez granica"

- Problem sam rešio za 10 dolara, toliko su koštali formulari za polaganje. Testove sam položio uz pomoć prevodioca, a sa vožnjom nije bilo problema. Međutim, izračunao sam da je jeftinije da se kupi karta do Los Anđelesa i tu položi ispit nego u Beogradu.

- U Beogradu te deru u školi, što na časovima, pa na dopunskim časovima, pa te obore jedno 5,6 puta dok ne "stekneš sigurnost" a sve to košta.

- Za te pare čovek može da dođe u Ameriku i da se vrati sa vozačkom dozvolom. - ispričao je Divac pre mnogo godina za magazin "Koš"

Printscreen: Twitter/@SeanCunningham

VIDEO Graniče se sa ludilom, Indijci slupali auto pa pozirali pored olupine:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    19. avgust 2018 | 19:44

    Mi nažalost nemamo tu privilegiju da polažemo vozački u Americi. Ja sam do sada sinu platio školu za vozače B kategorije 85 700 dinara. Test je padao tri puta a vožnju jednom.Kad se sve sabere mi smo jedna katastrofalna zemlja za život. Ovde ljudi samo pate i žive u strahu da im neko oduzme i ono malo što su im dedovi stekli jer žive na skupim kreditima.To nije više život.

  • Ja

    19. avgust 2018 | 20:43

    Sramota.Ova Srbija i avion naziva po njemu i uvažava ga ,ceni njegov uѕpeh u sportu a on da slučajno nešto ne potroši ovde.Svi bi "poznati" samo da uzimaju.Strašno.

  • simke

    19. avgust 2018 | 22:21

    Realno, kod nas od voznje prave veliku filozofiju da bi kojekakvi tipovi - instruktori, saobracajni policajci dobili na znacaju. Cene casova i polaganja ispita su nerealno visoke. Nista ovde nije netacno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA