≫ 

Raduljica dva dana pod temperaturom, Bjelica nosi kragnu: Sale Đorđević ipak veruje da će svi biti spremni za Grčku! (VIDEO)

Srpski košarkaši odradili trening pred put u Heraklion, selektor optimista uprkos kadrovskim problemima

  • 0

Košarkaška reprezentacija Srbije odradila je poslednji trening pred put u Heraklion gde je očekuje duel sa Grečkom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Nije sve idealno po selektora Aleksandra Đorđevića uočio važnog megadana, nekolicina igrača je ili povređena ili nije u najboljoj takmičarskoj formi, pa se ne može očekivati ono najbolje od našeg nacionalnog tima, međutim, kako nama - tako i Grcima.

>>> Kalates preti Orlovima: Bićemo više motivisani od Srbije!

Ni Heleni, prema rečima srpskog selektora, nisu u najsjajnijem momentu zbog činjenice da klupska sezona nije ni počela, pa u tom smislu oba tima ulaze u meč u jednakom ritmu.

Ipak, čini se da je nešto komplikovanija situacija po naš nacionalni tim o čemu svedoče Đorđevićve reči.

- Raduljica je već drugi dan pod temperaturom, danas je trenirao, ali je posle jučerašnjeg treninga morao da ide da primi infuziju. Bjelica već dva dana nosi kragnu, danas mu je prvi trening posle manje pauze, Micić je imao nekoliko dana pauze. Od juče je ponovo u trenažnom procesu. Iza nas je sedam dana jako kvalitetnog rada, dobirh duela - rekao je Sale.

Kadrovski problemi, naravno, nisu nimalo

- Svi su jako željni igre. Veliki izazov za sve. Mnogi od igrača nisu imali takmičarsku utakmicu u nogama. Pogotovo tu mislim na momke iz NBA. Oni su imali najdužu pauzu. Tu je i Nikola Kalinić koji od 18.aprila nije odigrao zvaničan meč. Različit je stepen spremnosti kod svih igrača. A naš cilj je bio da ih dovedemo na približan nivo. To je problem koji muči sve, ne samo nas... Grčka je imala dobre pripreme za utakmicu, dobili su Crnu Goru, a onda izgubili od Francuske bez Buruzisa. Pogledali smo snimke, analizirali ih. Mi smo imali jednu pripremnu utakmicu protiv Mađarske. Taj meč je bio zakazan odavno, misleći da će to nama biti adekvatan protivnik. Ako se sećate prošle godine na Prvenstvu Evrope protiv njih smo imali ozbiljan meč u osmini finala. Oni imaju atletki jako dobru ekipu, ali su u Beograd doputovali bez četiri ili pet najboljih igrača, pa nam je to bio samo jači trening.

Utakmica protiv Grčke igra se u četvrtak od 20.00 u Heraklionu, a let iz Beograda je u sredu u 11.15.

VIDEO: Poglredajte Bogdanovićev "rafal" na treningu

GRUPA L: Nemačka 6-0, Grčka 6-0, Srbija 4-2, Izrael 3-3, Gruzija 2-4, Estonija 2-4.

u četvrtak:

Estonija - Nemačka 18.00

Izrael - Gruzija 19.00

Grčka - Srbija 20.00

u nedelju

Nemačka - Izrael

Gruzija - Grčka

Srbija - Estonija 20.15

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA