≫ 

Kreće ABA Superkup, Partizan u Laktašima želi da zaleči traume iz Španije

U "domu" Igokee od četvrtka do nedelje drugo izdanje takmičenja koje služi kao uertira za novu sezonu u regionalnoj ligi

  • 1

Konačno - košarka, najbolja na prostorima bivše države!

Najjači timovi regiona (Srbija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Slovenija) okupili su se u Laktašima gde će od četvrtka do nedelje biti držan turnir ABA Superkupa u svom drugom izdanju.

Prethodne godine, na premijeri novog takmičenja u Baru, trijumfovala je Cedevita pobedom protiv kasnijeg ABA šampiona Budućnosti 78:69.

U premijernoj utakmici turnira, sastaju se Partizan NIS i Mornar iz Bara, taj duel na programu je u četvrtak od 18 sati dok će dva i po sata kasnije snage odmeriti Budućnost i Igokea.

Pred duel sa prošlozeonskim polufinalistom plej-ofa ABA lige, trener Partizana Nenad Čanak ne raspolaže najjačim snagama, nedostaju kapiten Novica Veličković, te Bandža Si, a ekipa je pomalo poljuljana posle turneje po Španiji gde je pretrpela niz ubedljivih poraza.

- Partizan dolazi u Laktaše posle rezultatski traumatične turneje po Španiji. Nećemo biti kompletni u Laktašima, lišeni smo pomoći kapitena Veličkovića, Bandža Si je odsutan, Gegić se pojavio juče na treningu posle obaveza u reprezentaciji i imamo još nekih sitnih malih problema sa povredama. Videćemo na dan meča kakva će biti kadrovska situacija - izjavio je Čanak.

Nenad Čanak komanduje sa klupe Partizana Foto: MN Press

Nije jednostavno biti u koži Nenada Čanka, velika su očekivanja navijača, ali trenutni igrački kadar nije za velika dela.

- Što se tiče Partizana, ekipa smo u stvaranju, sa dva stranca koji nemaju iskustvo igranja u Evropi, lišeni najiskusnijih igrača koji su trebali da budu tu, da pomognu najmlađima. Veličković i Si nisu tu celi pripremni period, tako da u ovom trenutku situacija nije sjajna, ali ekipa sigurno ima potencijal i uveren sam da će kako vreme bude odmicalo igrati sve bolje i bolje - dodao je Čanak i poručio da, uprkos svemu, njegov tim u Laktaše dolazi da napadne trofej.

- Uprkos tome, kada izađemo na teren, sigurno je da ćemo ići na pobedu. Na neki način, Mornar nam je i dužnik jer su pobedili u prethodna tri međusobna duela, a onaj poslednji u Beogradu je u velikoj meri odlučio o sudnbini Partizana u ABA ligi prošle sezone, tako da i sutra očekujem kvalitetnu i neizvesnu utakmic.9.

Parovi četvrtfinala

Četvrtak

Mornar - Partizan 18

Budućnost - Igokea 20:30

Petak

Cedevita - Zadar 18

Crvena zvezda - Olimpija 20:30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO BUDVA

    20. septembar 2018 | 00:12

    UPRAVO zar NE VIDITE DA vam je CANAK NAJSLABIJA KARIKA ,NAJVECI KLUB Trener amater On moze samo pomocni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA