≫ 

ABA liga dobila ambasadora: Legendi srpske košarke ukazana velika čast!

proslavljeni košarkaš dobio je nov zadatak

  • 3

Legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj postavljen je za ambasadora ABA lige, kao prvi na toj funkciji od osnivanja takmičenja.

Paspalju je ukazana čast u Laktašima na dan kada se otvara Superkup ABA lige utakmicama Mornar - Partizan i Igokea - Budućnost, a sutra igraju Cedevita - Zadar i Crvena zvezda - Olimpija.

>>> Kreće ABA Superkup, Partizan u Laktašima želi da zaleči traume iz Španije

Njegov zadatak biće da radi na promociji takmičenja, afirmaciji mladih talenata iz regiona, poboljšanju organizacije i kvaliteta ABA lige i emitovanju pozitivnih stvari oko utakmica i lige.

Paspalj iza sebe ima bogatu igračku karijeru, bio je član podgoričke Budućnosti, Partizana, NBA ligaša San Antonija, Olimpijakosa, Panatinaikosa, Panioniosa, Arisa, Pariza i Virtusa iz Bolonje.

Sa reprezentacijom tadašnje Jugoslavije ima čak sedam medalja, tri puta je bio deo tima koji je bio prvak Evrope i jednom osvojio bronzu, jednom šampion sveta, uz dva olimpijska srebra.

Žarko Paspalj je novi Ambasador ABA lige; Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    20. septembar 2018 | 14:48

    Zasluzio je ! Cestitamo !

  • DLZ

    20. septembar 2018 | 20:22

    Hvala za sve lwgendo,vasa generacija je proslavila ovu zemlju .Vi cete uvek biti zapisani zlatnim slovima u istoriji sporta..1995 god i proslavu ispred skupstine i toliku radost ovom narodu niko nije do sada doneo,da se ne zaboravi.

  • Igor

    20. septembar 2018 | 19:56

    Žarko Paspalj je kosarkaska legenda .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA