≫ 

Partizan u polufinalu ABA Superkupa, Gagić zavezao u čvor Mornar! (VIDEO)

Crno-beli sigurnom pobedom idu u polufinale u Laktašima

  • 17

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli na turniru ABA Superkupa, u četvrtfinalu, u Laktašima, pobedili ekipu Mornara iz Bara rezultatom 91:77, pa idu dalje, a naredni rival biće im bolji iz duela Budućnost - Igokea.

Crno-beli su rivala "slomili" u poslednjoj četvrtini ubitačnom serijom 14:0 koja je, uz prednost prenesenu iz treće deonice, bila dovoljna da meč privedu kraju bez trzavica.

>>> Poleteo Partizanov kengur: Australijanac moćno "pokidao" obruč, evo zbog čega su ga crno-beli doveli letos (VIDEO)

Centarska linija Partizana odradila je lavovski posao za ovaj put,  Đorđe Gagić je bio najefikasniji sa 23 poena, Australijanac Džok Lendejl ubacio je 15, obojica su dobili borbu u reketu sa gorostasnim Lukovićemna drugoj strani (12p).

Foto: Igokea/Nenad Vuruna

Važan je bio i doprinos Vanje Marinkovića, od koga se i ove sezone očekuje da bude jedan od lidera, postigao je 16 poena uz nekoliko važnih u trenucima kada su Beograđani pravili ključnu seriju za beg i slom ekipe iz Aleksandrovca.

- Više puta smo nagovestili ove sezone da će ovaj tim igrati bolje vremenom, tek smo se skuili, ima mnogo novih lica, siguran sam da će to sve još bolje izgledati, stvarno sam zadovoljan pobedom. Za sve treba vremena, i ja se polako vraćam posle pauze koju sam imao - rekao je neposredno posle meča Rade Zagorac o čijoj igri najbolje govori statistika: 9 poena, 6 skokova, 4 ukradene lopte, za indeks 21.

Oba tima su bila oslabljena za duel, Partizanu su nedostajali Veličković i Bandža Si, crnogorski sastav je u poluspremnom stanju stigao u Laktaše, oslabljen i u zaostatku sa pripremama. Ipak, uspela je ekipa Mihajla Pavićevića da drži rezultatski korak sa Beograđanima, koji su diktirali tempo, a Barani isparirali sve do poslednje četvrtine kada su kapitulirali.

Do izražaja je tada došao jači igrački fond Partizana, više raspoloženih igrača, kvalitet, ali i veća želja i energija u oba pravca. Serijom poena koju su kreirali super raspoloženi Gagić, te Marinković, gosti su rutinirali Mornar, zadali im udarac posle kojeg je bilo jasno da Baranima nema povratka u meč.

Partizan - Mornar 91:77

PARTIZAN: Pejdž 7 (8as, 4izg), Trifunović, Aranitović 2 (3as, 4ukr), Marinković 16, Gegić 5, Pecarski 2, Gavrilović 5, Zagorac 9 (6sk, 6as, 4ukr), Lendejl 15 (4izg), Gagić 23 (6sk), Nikolić 7 (4sk, 4as).

MORNAR: Pavićević, Drenovac 6 (4sk, 3as, 3izg), Mijović, Vranješ 11 (6as, 5izg), Mornar 10 (6sk, 2as, 2blk), Mugoša, Kerington 20 (trojke 4/6, 3sk, 5as, 7izg), Kenig 8, Pavić, Luković 12 (9sk, 2blk), Šepard 10, Vujošević.

Foto: Igokea/Nenad Vuruna

Foto: Igokea/Nenad Vuruna

Parovi četvrtfinala

Četvrtak

Mornar - Partizan 91:77

Budućnost - Igokea 20:30

Petak

Cedevita - Zadar 18

Crvena zvezda - Olimpija 20:30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rew

    20. septembar 2018 | 19:54

    Lepo,lepo...samo napred Partizane.

  • Tanče

    20. septembar 2018 | 21:01

    Bravo Partizane moj! Još jedan korak idemo u finale da osvojimo ABA kup. ♥♥♥♥♥ SREĆNO!!!!!!!

  • Flok

    20. septembar 2018 | 20:20

    Još Novica i Si da se vrate i mislim da je ovo sasvim ok ekipa. Napred momci!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA