≫ 

Džikić nije imao dilemu - ovaj autokoš igrača Partizana je doneo pobedu Budućnosti (VIDEO)

- Bili smo srećniji - istakao je trener Budućnosti

  • 1

Budućnost je srećno otišla u finale Superkupa ABA lige, barem po rečima trenera Podgoričana Aleksandra Džikića.

On je to istakao na konferenciji za medije, odmah posle trijumfa šampiona ABA lige protiv Partizana. I to nakon dodatnih pet minuta.

Podsetimo, Budućnost je stekla pet poena viška na 45 sekudni do kraja kada je Rade Zagorac postigao autokoš.

- Pobedili smo jer smo na kraju bili srećniji. Zagorac kada je pokušao da izvadi loptu nam je iz jednog napada doneo tri poena. Neću da pričam protiv svoje ekipe jer bi to umanjilo kvalitet Partizana i kolege Čanka. Oni imaju potencijal i dobro igraju kad ih pustiš, kad nema agresivnosti, imaju dosta oružja u napadu. Mogu sa dva plejmejkera, sa Zagorcem na poziciji broj četiri. To je nama pravilo puno problema, završili smo utakmicu sa trojkom i četiri beka - rekao je Džikić posle meča i dodao:

- Igraćemo finale, ali nama je prvi cilj da se niko ne povredi. Tri utakmice u četiri dana je previše. Ovo nisu festivalske utakmice, ko je gledao prve utakmice video je energiju, večeras je video energiju. Možda je ovo previše takmičarski u ovom trenutku, ali dobro.

Video autokoša Zagorca možete pogledati na početku teksta.

ČANAK: RADUJE ME SKAKAČKA DOMINACIJA!

Nenad Čanak - trener Partizana FOTO: Partizan NIS

S druge strane, trener Partizana Nenad Čanak je priznao šta ga raduje sa ovog meča. Uprkos porazu...

- Čestitke Budućnosti na zasluženoj pobedi. Odigrali smo dve izuzetno jake i takmičarske utakmice sa ekipama koje pretenduju na sam vrh. Budućnosti smo parirali do poslednjih sekundi utakmice. Raduje skakačka dominacija protiv ekipe koja će igrati Evroligu, ono što ne raduje je što kad igraš protiv ekipe takvog kvaliteta ne smeš da izgubiš utakmicu zbog koš faulova koje primaš - rekao je Čanak i dodao:

- Ne samo u poslednjoj situaciji, nego i ranije kada nismo bili u bonusu. U ovakvoj utakmici se to kažnjava. Probaćemo da izvučemo najbolje što možemo da se pripremimo za Cedevitu. Čekamo da nam se priključe Veličković i Si i to nisu pojačanja odmah. Nisu igrali mesec dana i trebaće im vremena da uhvate ritam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ПФК

    23. septembar 2018 | 12:22

    Све ће да легне на своје место кад буде најпотребније.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA