≫ 

Zvezda moćna protiv Cedevite: Regland i Faje zakazali finale protiv Budućnosti (VIDEO)

Crveno-beli imali i 22 poena viška u jednom trenutku

  • 4

Za razliku od prvog polufinalnog meča Superkupa ABA lige, u kom smo videli i produžetak, u drugom nije bilo drame kakva se očekivala - Crvena zvezda je savladala Cedevitu rezultatom 79:68 i u nedelju od 21.00 će igrati finale protiv Budućnosti (Arena Sport 2)

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala ABA lige i idealna prilika za crveno-bele da se na neki način revanširaju Podgoričanima za onaj poraz od 3:1 u seriji.

Zvezda je protiv Cedevite pitanje pobednika praktično rešila već u prvom poluvremenu, iako su Zagrepčani u poslednjoj četvrtini smanjili na jednocifren zaostatak.

Crveno-beli su imali 22 poena viška tokom druge deonice, potom i +18 na poluvremenu, da bi Cedevita na tri minuta do kraja stigla do zaostatka od samo šest poena - 62:66.

Imali su šansu u potpunosti da ''zakuvaju'' situaciju, ali je Regland na minut i 17 do kraja ubacio trojku za konačan kraj (71:63). Amerikanac je sa 20 poena bio najefikasniji u redovima Zvezde, a pratili su ga Faje i Perperoglu sa 15 i 11 poena.

Senegalac je bio fenomenalan u prvom poluvremenu i šutirao je trojke 4/4, dok je Grk ubacio veoma bitne tri trojke na početku poslednje četvrtine kada Zvezda nije imala ideje u napadu.

U redovima Cedevite istakli su se Stipanović, Benite, Agilar i Cobs sa po 10 ubačenih poena.

- Boli poraz, kao i svaki drugi, ali mi je drgao što su neki momci vidlei kako znači igrati u ABA ligi. Ovo nam je škola za ubuduće - rekao je Stipanović posle meča u kamere Arene Sporta.

Faje šutira ka košu Cedevite Printskrin: Arena Sport

Crveno-beli su odigrali skoro savršeno poluvreme, ali Milana Tomića mogu da brinu oscilacije koje su viđene u nastavku.

Prosto je neverovatno da se Zvezda kockala i da je na dva i po minuta do kraja dozvolila prpotivniku da ima dva napada na -6. Pitanje je kako bi se ovaj meč odvijao do kraja da je bilo šta od tih šuteva ušlo.

Ovako, Zvezda je iskusno privela meč kraju kada protivnik već nije uspeo da uhvati priključak.

- Igrači su izdržali veliki pritisak Cedevite u psolednjih 15 minuta i ja sam im čestitao na tome. Nemam zamerku ni za jednog igrača. Bilo je grešaka, ali su one umanjene u odnosu na meč sa Olimpijom - rekao je trener Zvezde Milan Tomić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA