≫ 

Milica Dabović se ponudila Partizanu i Zvezdi i od njih dobila šokantan odgovor, a onda je Marina Maljković dotukla! (FOTO)

Milica je poželela da se vrati iz penzije i ponovo radi ono što najbolje ume - igra košarku

  • 19

Jedna od najboljih košarkašica koja je poslednjih decenija igrala u dresu Srbije Milica Dabović poželela je da se u svojoj tridesetšestoj godini vrati na teren.

Posle porođaja, i najavljenog kraja karijere, trofejna košarkašica doživela je niz neprijatnosti, koje je emotivnom porukom podelila sa svojim pratiocima.

>>> Danas je bitno da pratite Instagram profil Miroslava Raduljice, jer postoji veoma bitan razlog za to!

Naime, Milica je poželela da prekine "penziju" kako na klupskom tako i na reprzentativnom nivou, pa se obratila kako Partizanu, tako i Zvezdi, u kojima je dobila skoro pa identičan odgovor.

- Mnogi su me pitali da pišem kolumne o košarci ili ti o situaciji ženske košarke u Srbiji. Smatrala sam da to nije za mene i da u tom trnutku ne želim da ljudi znaju koliko je ona teška, ali sada mislim da je došlo vreme za nešto što mene boli i pogađa, pa bih volela da to podelim sa vama, da, sutra ne kažu, što si toliko dugo ćutala i proglase me ludom kao i mnogo puta do sada - napisala je Milica na svom Instagram profilu i potom nastavila:

Osvojen trofej sa Partizanom; Foto: MN Press

- Kada sam u svojoj 36-tog godini pitala Partizan (koji nam je još uvek dužan novac) i Zvezdu (pošto su to dva naša najbolja tima u Srbiji-Beogradu) da igram za njih, jedni su odgovorili da su već napravili tim i da se ne uklapam u koncepciju, a drugi da nemaju buždet i da je trener mlad pa ne znaju kako bih sa njom...

Milica Dabović u dresu Zvezde; Foto: MN Press

- Bila sam zatečena i malo u čudu jer, razmišljam, to je isto kada bi Ronaldo pitao da igra, a oni mu kažu, ne uklapaš se ili nisi dovoljno dobar ili ne znam ti ni ja koja glupost bi mogla lakše da se svari.

Kako je konačno stacionirana u Srbiji, Milica je verovala da može još mnogo da pruži i u nacionalnom dresu, sa kojim je osvojila brojne medalje. Ipak, tu je usledio novi šok.

- Nego dobro, nakon svega sto mi se izdešavalo htela sam za sebe malo sreće i adrenalina na košarkaskom terenu pred svojim ljudima i to baš kod kuće da olakšam sebi, sinu i našim kučićima da se ne selim ako to baš i ne moram. Podseća me na situaciju kada sam zvala Marinu Maljkovic koja me samo preko telefona pitala jesam li ja dobar covek? Dosla sam ja u moj Partizan i donela toliko titula, ginula za taj dres za nju, za tim a onda je došao i trenutak kada sam poželela da se vratim u reprezentaciju i zaigram još jednom sa svojom sestrom...

Milica na čubvenom balkonu; Foto: MN Press

Sestre Dabović svojim igrama doprinele su osvajanju medalja; Foto: MN Press

- Desilo se da mogu lepo da priđem i razgovaram na tu temu. Od Marine sam odmah dobila odgovor da ne treba da igram košarku i da će me zaposliti da radim kod nje za dve godine jer je dobar covek?!!!!! Došla sam kući i pitala sam se, imam li razloga da ne igram košarku? Porodila sam se, želim, nikada se bolje nisam osećala, imam 36 godina nikada se nisam povredila hvala Bogu očuvana sam i hvala tati na tome. Danilović i Divac su se opraštali pa su se opet vraćali i ja znam da je to odluka samo jedne žene...I ne moram ja sutra ni igrati u toj reprezentaciji ali da li zaista mislite da za mene nema tu nikako?

Da podsetimo, Milica Dabović rođena je na Cetinju. Tokom karijere branila je boje Herceg Novog, Beopetrola, Crvene zvezde, Partizana, igrala je još i u Bešiktašu, Lionu, u Jekaterinburgu i u drugim evropskim klubovima. Sa reprezentacijom Srbije je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru, kao i zlatnu medalju 2015. godine na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2015. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mija

    26. septembar 2018 | 19:24

    Au kakav ego, sama sebe poredi sa Ronaldom

  • D.M.

    26. septembar 2018 | 21:21

    Ajde " Ronaldo " ti u rijaliti tamo to je i mesto , pošto u poslednje vreme više si starleta i to mnogo više nego što si sportista .

  • Srbin

    26. septembar 2018 | 19:22

    Hahah pa ronaldo, da ne misliš da si se malo precenila?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA