≫ 

Partizan želi Jankovića, ali... Mijailović nam je otkrio uslov koji bivši igrač Zvezde mora da ispuni da bi došao u Partizan!

Janković svoj problem mora da rešava sam

  • 13

Košarkaši Partizana posle nekoliko godina, sa timom koji je sklopljen na vreme, započeli su sezonu u kojoj na početku imaju polovičan učinak, pobedu nad Cedevitom u ABA ligi i poraz u Evrokupu od Trenta.

S obzirom na brojne priče i pisanja o novim pojačanjima predsednik kluba Ostoja Mijailović je za Telegraf ocenio početak sezone i rešio misteriju eventualnog dolaska bivšeg košarkaša Zvezde Stefana Jankovića, iako je košarkaš već potpisao za Fuenlabradu prema pisanjima nekih medija.

>>> Verujem da Partizan može u Top 16: Čanak najavio uspešan početak Evrokupa za crno-bele!

Crno-beli odigrali su na start sezone dve skoro identične utakmice u kojima je vodio, pa dozvolio protivniku da se približi, a Mijailović smatra da je to potpuno normalno i da nema nikakvog razloga za brigu navijača.

- Generalno, mi smo dosta dobro startovali, to je bilo i očekivano. Ali, niti smo mi očekivali, niti bilo ko može da očekuje da može da pobedi svaku utakmicu odmah na početku. Sinoć smo u tom nekom prvom delu jako odgovorno krenuli, kasnije to nije bilo tako. to neću da komentarišem zašto, jer je taj deo na stručnom štabu.

- Treba da isprave svoje greške. Verujem u ove momke, verujem u ovu sezonu i znam da možemo puno da učinimo. Tako da, ovaj sinoć poraz nije mi pomerio razmišljanja o tome koliko vredimo i šta je to što očekujemo od svoje ekipe i svog stručnog štaba.

Detalj sa meča Partizana i Trenta u Evrokupu; Foto: KK Partizan
  • Zanimljivo, crno-beli su odigrali dve slične utakmice u kojima su vodili i u kojima je usledio pad. Može li da se kaže da je to normalno s obzirom na to da je tim nov i mlad?

- Ja tako mislim. Bio sam u Italiji i da, utakmice sa Cedevitom i Trentom su slične. Ali, padovi su normalni kada imate novu i mladu ekipu, bez obzira na njen kvalitet. To su dečije bolesti. Sve će to da ide na bolje obzirom da imamo ekipu koja je prosečne starosti negde oko 22 godine. Tek je početak, svi su dobro radili i rezultati će doći. 

  • Partizan je posle dugo vremena uspeo da sklopi tim na vreme. Imajući u vidu početak sezone, i navijače koji, često spominju pojačanja, da li se neki novi dolasci očekuju?

- Ja verujem u ovaj tim koji smo pažljivo sklapali pre početka sezone i mogu da kažem da smo sa pojačanjima završili. Partizan je kao klub sa mladim i talantovanim igračima, kao što su ovi momci sada, iz godine u godinu gradio svoje ime i rezultate i verujem da će tako biti i sada. Tim putem smo želeli da idemo i ove sezone.

VIDEO: Ostoja Mijailović o Evroligi, navijačima i prelasku igrača Partizana u Zvezdu

  • Ipak, još uvek se spominje Janković kao moguće pojačanje? Koliko je ta priča zaista aktuelna?

- To jeste igrač za kog smo bili zainteresovani i za kog smatramo da bi se dobro uklopio i svojim iskustvom pomogao ovom mladom timu da bude još bolji. Nas taj igrač interesuje ali samo u slučaju čistih papira.

- On ima administrativne probleme i dok njih ne reši ne možemo i nećemo ništa da radimo. Poznato je da smo želeli da dovedemo Jankovića i moram da kažem da bi on za nas bio pojačanje. Ali, dok on sam, sa svojom agencijom koja ga zastupa ne reši to, neće doći u Partizan.

  • Može li da se kaže da bi eventualno on mogao da dođe?

Da, eventualno on, ali ponavljam samo u slučaju da sa svojom agencijom koja ga zastupa reši svoj status.

VIDEO: Trener Zvezde isprozivao Jankovića

  • U vezi sa tim statusom, pojavila se priča po kojoj bi Jankvić mogao da "očisti papire" potpisom za špansku Fuenlabradu, preko koje bi mogao da dođe u Srbiju, među crno-bele. Postoji li to, kao ideja kluba da Janković zaobiđe administrativne poteškoće?

- Partizan sa tom i takvom idejom ne želi da ima i nema nikakve veze. Da, bilo bi lepo da njega priključimo ovom mladom timu, ali ponavljam, on će sam sa svojom agencijom morati da rešava svoj status. Mi se time ne bavimo i ograđujemo se od takvih priča.

- Kako i da li će on to uraditi? Na koji način? Preko Srbije ili tako kako pričaju i spekulišu, to je njegova stvar. Time se ne bavimo. Ako sve bude kako treba i otvori se legalan prostor za njegov dolazak, mi smo tu.

Da podsetimo, sledeći meč  crno-beli igraju u subotu od 21 sat kada u hali Aleksandar Nikolić gostuje Olimpija.

VIDEO: Crno-beli se uselili u novi dom

(Saša G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • #zvezdamijesve

    4. oktobar 2018 | 19:34

    Treba da se odrekne svoje ruzne proslosti

  • Putin R.S

    4. oktobar 2018 | 20:41

    Od kojih para ce te ga dovesti kada ste pred zatvaranjem?! Dugujete i bogu i narodu. Nema kraja vasim dugovanjima, pa bi da dovedete Jankovica. Nije on neki igrac, ali cime ce te ga placati, u naturi mozda?

  • Cg

    4. oktobar 2018 | 20:12

    Treba da promijeni vijeru kao Mustafa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA