≫ 

Zagorac "slomio" Olimpiju, pun Pionir video novu pobedu Partizana u ABA ligi! (FOTO) (VIDEO)

Grobari su se uželeli košarke, a crno-beli su im podarili "tesnu", ali zasluženu pobedu

  • 24

Partizan je "pregrmeo" Olimpiju u grotlu punog "Pionira, predvođen inspirisanim Zagorcem crno-beli su "slomili" Ljubljančane u drugom kolu ABA lige - rezultatom 82:79.

>>> Košarkaši Partizana i Olimpije minutom ćutanja odali počast malom Duletu! (VIDEO)

Najbolji igrač Partizana bio je definitivno Rade Zagorac, njegova energija i efikasnost vukli su Beograđane do "tesnog" trijumfa kojem je svedočilo 6.000 navijača u "Hramu košarke".

Utakmicu je završio sa 26 poena (5/7 za dva, 3/8 za tri)!

Na drugoj strani, sve što je Partizan mukom gradio kroz utakmicu, gotovo istog trenutka rušio bi Jan Špan, uglavnom dalekometnim hicima, na kraju je meč završio sa 24 poena (5/8 za tri), koji mu, ipak, ostaju samo kao uteha na burnu utakmicu sa srpskim predstavnikom.

VIDEO: Dve rampe Pecarskog u samo nekoliko sekundi

Imao je Špan najjaču podršku u Džounsu (12p) i Mesičeku (11p), ipak potonji je bio i tragičar "Zmajčeka" zbog tehničke greške (faulirao Aranitovića pre nego što je lopta ubačena), što su crno-beli iskoristili da "dignu" razliku na četiri poena (78:74) 50 sekundi pre kraja i najave trijumf za koji su morali da se "polome" do kraja.

Ljubljančani su na 17 sekundi pre kraja, preko Meisčeka, pogodili trojku, pre koje je Lazić bio "polovičan" sa penala, ali se izborio za loptu, te je u tom trenutku rezultat glasio 80:78. Međutim, neizvesnost u "Pioniru" rešio je Slovenac, ali niko iz redova gostiju, već Partizanovo ovoletošnje pojačanje Aleksej Nikolić kome ruka nije zadrhtala sa linije penala - ubacio je oba i praktično rešio sve dileme oko pobednika.

VIDEO: Spektakularno zakucavanje Zagorca preko 216 cm visokog Mirze Begića

Partizan je u subotu uveče dobio malo od centarske linije, Lendejl je bio indisponiran - samo pet poena ubacio je Australijanac (1/6 za dva), Gagić je bio kudikamo bolji (9p), pa je spoljna linija napadački preuzimala najveću odgovornost.

Zagorac je, rekosmo već, bio pokretačka snaga Partizana. U prvom poluvremenu kao da se samo zagrevao za ono što je usledilo u drugom kada je "eksplodirao", bacao Grobare u delirijum trojkama, poenima "2+1" i jednim efektnim zakucavanjem preko slovenačkog diva Mirze Begića.

Zablistao je bivši igrač Mege sredinom treće deonice, i u četvrtoj, međutim Olimpija je odbijala da se preda. Mnogo problema su gosti pravili crno-belima na ofanzivnom skoku (11), mnogo poena stiglo je iz drugog, nekad i iz trećeg napada Ljubljančana, koji su sve vreme bili u bliskoj poteri za Beograđanima.

Važnu trojku u trenucima kad se rezultat "klackao" pogodio je Markus Pejdž minut i po pre kraja, tada je Partizan ponovo preuzeo vođstvo (71:69) i više ga nije ispušatao.

Bili su to prvi i jedini poeni Amerikanca u drugom poluvremenu (posle 10 u prvoj deonici), ali najvažniji na utakmici za njega.

Podbacio je ovog puta Vanja Marinković, pogodio je samo jednu trojku iz šest šuteva, međutim dao je važan doprinos pobedi na drugi način, kao i ostatak ekipe čija je energija u oba pravca, podstaknuta hukom sa tribina, bila ključna da se "slomi" odličan tim Olimpije.

PARTIZAN - OLIMPIJA 82:79 (18:16, 16:19, 22:21, 26:23)

PARTIZAN: Pejdž 13 (3/6 za tri, 4 as, 3 ukr), Si 3, Aranitović 5 (4 sk), Marinković 12 (1/6 za tri), Gegić, Veličković, Gavrilović, Zagorac 26 (3/8 za tri, Lendejl 5 (11 sk, 4 as), Gagić 9 (6 sk), Nikolić 6.

OLIMPIJA: Džouns 12, Špan 24 (5/8 za tri), Bubnić, Lazić 6 (5 sk), Šamanić, Lapornik 6 (0/4 za tri), Begić 7, Badžim 3, Mesiček 11 (1/6 za tri), Sanon 5, Rebec, Radulović 5.

Meč u "Pioniru" pred punim tribinama počeo je minutom ćutanja za malog Dušana Todorovića.

Foto: aba-liga.com

 

Vanja Marinković u prodoru kroz odbranu Olimpije Foto: aba-liga.com

VIDEO: Minut ćutanja pre početka utakmice za malog Dušana Todorovića - slava mu!

Pun Pionir dočekao je igrače Partizana u novoj sezoni Foto: aba-liga.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Фамилија

    6. oktobar 2018 | 23:19

    И сви ће увек чути да бодрићу до смрти, ПАРТИЗАНА мога вољеног, јер душа и тело све је црно бело, за остало нек нас чува Бог!

  • Ivan

    6. oktobar 2018 | 23:18

    Gubice ova ekipa i sa 20 razlike neku tekmu ali mi se svidjaju klinci opasno. Nesto me podseca na 92'.

  • GROBAR spržio Đenku

    6. oktobar 2018 | 22:51

    Kakvo navijanje!!! Kako trese,lupa,udara!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA