≫ 

Košarkaši Zvezde na fudbalskom stadionu igraju istorijski meč Evrokupa!

Crveno-beli protiv Monaka traže drugu pobedu u Evrokupu

  • 2
Trener Zvezde Milan Tomić i klupa crveno-belih Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde od 19.45 minuta (Sport Klub 1) nastavljaju takmičenje u Evrokupu, a protivnik u 2. kolu grupe D je francuski Monako!

Tim koji je prethodne sezone osvojio FIBA Ligu šampiona i koji po prvi put u istoriji igra Evrokup.

>>> Posle trijumfa protiv Ulma i na gostovanju u Podgorici Zvezda je puna samopouzdanja otišla u Monte Karlo gde je večeras dočekuje Monako, a kvota na čistu dvojku je 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za utakmicu Monako - Zvezda.

Otuda i ne čudi što je duel u neku ruku istorijski, jer će se prvi put u ovom takmičenju meč igrati na fudbalskom stadionu. da, dobro ste pročitali!

Monako svoje utakmice igra u hali ''Salle Gaston Médecin'' koja prima 3.700 gledalaca i koja se nalazi na stadionu Luj II.

- Hala je puna u mečevima domaće lige, dok oni u FIBA LŠ nisu bili toliko posećeni - otkriva centar Monaka Elmedin Kikanović, inače bivši košarkaš Zvezde.

Pogled na dvoranu Monaka Printskrin: Youtube

Upravo će od njega pretiti najveća opasnost po koš crveno-belih, koa i od Amerikanca Derika Nidama.

Podsetimo, Nidam je prethodne sezone igrao za Mornar i bio je i te kako praspoložen u mečevima protiv srpskog prvaka. Čak je bio i na ivici dolaska na Mali Kalemegdan.

Nidam je u 1. kolu i pobedi protiv Breše (80:68) imao osam asistencija, dok je pomenuti Kikanović zabeležio 20 poena.

Zvezda je, s druge strane, u Francusku otputovala posle teške utakmice u Podgorici i derbija ABA lige protiv šampiona Budućnosti.

Cirbes ''brani'' koš Zvezde u Podgorici Foto: Buducnost VOLI

Ubedljiv trijumf protiv Đetića samo je još veća obaveza da se i u sredu veče slavi u Kneževini.

- Nema puno vremena, već smo se okrenuli narednom protivniku ekipi Monaka. Imaju dve pobede i dve izgubljene utakmice u Francuskoj ligi, i vredan brejk u Evrokupu. Sigurno da se radi o ekipi koja je vrlo nepredvidljiva, igraju puno u tranziciji, insistiraju na 1 na 1, puno kontranapada, igraju na polovini terena. Suština je da igraju jednostavno, znaju šta hoće i kako da koriste igrače koje imaju.

- Prevaga? Moramo da imamo 40 minuta koncentracije i da kontrolišemo ritam i protivnika, Evrokup je ove sezone vrlo kvalitetan, svi su jaki, ako se malo opustimo imaćemo problema, važno je da smo već zaboravili Budućnost i spremamo se za Monako. Regland je mnogo bolje biće spreman za taj meč - rekao je trener Zvezde Milan Tomić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA