≫ 

Bostonov trijumf u senci povratka dvojice košarkaša, spektakl Golden Stejta i Oklahome (VIDEO)

Hejvord i Irving ponovo na parketu za Kelte * Kari i Durent najzaslužniji za pobedu aktuelnog šampiona

  • 0

Ubedljivom pobedom protiv Filadelfije na domaćem terenu (105:87), košarkaši Bostona zvanično su otvorili novu NBA sezonu!

Međutim, ta njihova pobeda ostala je u ''senci'' povratka dvojice košarkaša koji su Keltima u prošlogodišnjem plej-ofu i te kako nedostajali - Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorda!

>>> Srpski derbi u NBA ligi! Teo i Bobi na Jokića u Los Anđelesu. Kvota na pobedu Klipersa je 2,15, a na Nagetse 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Los Anđeles Klipers - Denver Nagets.

Verovatno i zbog činjenice da je povratak njih dvojice veća vest od samog trijumfa protiv Siksersa koji je bio očekivan.

- Divno je što sam ponovo ovde. Adrenalin me je ''tukao'' prva tri minuta u igri. Verujem da je i druge - rekao je Hejvord koji je propustio celu prošlu sezonu zbog stravičnog loma noge.

Hejvord pokušava da obiđe Šarića Foto: AP/Tanjug

Igrao je skoro 25 minuta i za to vreme je ubacio 10 poena i imao pet skokova. Bio je jedan od petorice dvocifrenih u domaćem timu.

Najefikasniji je bio Tatum sa 23 poena i devet skokova, Markus Moris je imao 16 poena i 10 skokova, Braun je ubacio 12 i Rozier 11. Još jedan povratnik, Irving, meč je završio sa sedam poena, sedam asistencija i četiri skoka.

Džoel Embid je sa 23 poena i 10 skokova bio najefikasniji kod Filadelfije. Simons je ubacio 19, a Redik 16 poena. Loš meč odigrao je Darijo Šarić koji je za 23 minuta ubacio samo šet poena.

Golden Stejt i Oklahoma priredili su pravi spektakl na otvaranju sezone, a aktuelni šampion je trijumfovao rezultatom 108:100!

Pol Džord, Deni Šreder i ekipa su igrali ''fajterski'', ali su Stefon Kari i Kevin Durent bili nezaustavljivi.

Kari je meč završio sa 32 poena, devet asistencija i osam skokova, dok je KD imao 27 poena, osam skokova i šest asistencija. Vredi pomenuti još Tompsona sa 14 ubačenih poena.

Pomenuti Džord i Šreder su bili najefikasniji u reeovima Oklahome sa 27, odnosno 21 poenom. S tim da je Nemac zabeležio i devet skokova. Pratio ih je Adams sa 17 i samo su njih trojica bili dvocifreni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA