≫ 

Čanak pred nastavak Evrokupa: Si, Lendejl i Veličković neizvesni za meč sa Valensijom!

Posle velike pobede nad Zenitom, crno-beli očekuju još jednu pobedu

  • 14

Košarkaši Partizana u sredu gostuju timu Valensije u okviru 3. kola Evrokupa u kojem posle dve odigrane utakmice imaju jedan poraz i pobedu nad Zenitom. 

Seriju od tri uzastopna gostovanja, crno-beli nastavljaju na Iberijskom poluostrvu, u susretu koji počinje od 20 časova i 45 minuta.

Košarkaši Partizana posle pobede nad Zenitom pokušaće da u Španiji ostvare novu pobedu; Foto: MN Press

Između gostovanja u Baru i Valensiji, crno-beli su sinoć trenirali u Beogradu, a trener Nenad Čanak je pred polazak na put izjavio:

- Valensija je tim koji je kao i Zenit, pretendent na najviši plasman u Evrokupu. Ekipa koja je godinama igrala Evroligu i sigurno joj je cilj da se nakon ove godine vrate na evroligašku scenu. U pitanju je ekipa koja igra tipičnu špansku košarku sa mnogo trčanja i mnogo tranzicione igre. Imamo nauk sa turneje po Španiji kako ne treba da igramo protiv takvih timova.

- Potrebno je da igramo fizički jače, sa mnogo više kontakta, da odigramo disciplinovano u napadu i sprečimo njihove kontrapnapade. Imamo i probleme sa povredama, ne znam koliko će moći da igraju Si, Lendejl i Veličković, ali svakako ne idemo u Valensiju sa belom zastavom - istakao je Čanak

VIDEO: Trener Nenad Čanak o ambicijama kluba u novoj sezoni

Centar, Đorđe Gagić je svestan izazova koji je pred košarkašima Partizana.

- Svi znamo kako igraju ekipe iz Španije, pa i Valensija koja je stalno u vrhu ACB lige. Nemamo puno vremena, a ni sam put nije lak, ali moramo da se što pre adaptiramo na date okolnosti, pripremimo se i iz sebe izvučemo ono najbolje. Potrebno je da budemo koncentrisani, disciplinovani i da adekvatno fizički odgovorimo na njihovu igru -  izjavio je Gagić. 

Pravo iz Valensije, crno-beli će putovati u Sloveniju, gde ih već u subotu očekuje utakmica ABA j.t.d. lige protiv Krke u Novom Mestu.

Da podsetimo, meč 3. kola Evrokupa,igra se u sredu od 20:45.

VIDEO: Centar Partizana o dometima u novoj sezoni kluba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Postidjeni partizanivac

    17. oktobar 2018 | 12:45

    Već traže opravdanje a nisu izašli na teren , ugledajte se na komšije oni 9 pobeda i prvi na tabeli u ABA ligi i euro kupu. Sramota me je što navijam za Partizan.

  • GP

    17. oktobar 2018 | 12:34

    Ne mozemo pobediti Mornar, a kamo li Valensiju. Nagrdice nas!

  • Boki

    17. oktobar 2018 | 12:47

    A da igraju pokidali bi Valensiju 🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA