≫ 

Dominacija Milutinova, srpski centar "razbio" Baskijce sa indeksom 33!

Fenomenalna partija prvog centra Olimpijakosa, za 2-0 grčkog tima, Micov dao 20 poena Realu u poraz Armanija

  • 0

I ove sezone Olimpijakos je spreman da napadne najviše ciljeve u Evroligi, pokazuju to i uvodna dva kola i dve pobede na teškim gostovanjima protiv Himkija i Baskonije.

U sredu uveče tim iz Pireja je od početka do kraja gospodario na parketu terena domaćina ovosezonskog fajnal-fora, savladao rivala 85:80, uz MVP rolu srpskog centra Nikole Milutinova, koji je bio ubedljivo najbolji akter meča sa 23 poena i 11 skokova, i indeksom 33!

>>> Oslabljeni Partizan izgubio u Valensiji, Španci "slomili" crno-bele tek u finišu

Fantastično je ušao u tekuću sezonu Milutinov, nedavno je i u grčkoj ligi napravio ršum na jednom meču sa indeksoim 42, a i u najjačoj konkurenciji pokazao je dominaciju, ovaj put uz više nego dobar šut za dva, 9/13.

Gosti, predvođeni Dejvidom Blatom sa klupe, gradili su prednost od samog početka, posle prve deonice vodili osam razlike, do poluvremena uvećali prednost, a pred poslednju četvrtinu imali i nedostižnih 14 poena suficita.

Bio je tu kraj svake priče o pobedniku utakmice.

Sigurnom igrom gosti su priveli meč kraju iako Baskonija nije odustajala, ali to je ovoga puta bilo dovoljno samo da ublaže poraz.

Pored Milutinova, u gostujućem timu istakli su se Spanulis, Tupan i Najdžel Vilijams-Gos, svi sa po 11 poena, dok je Strelnieks dodao 10...

U poraženom sastavu Šengelija sa 21 poenom, i Grejndžer sa 17 bili su bolji od ostatka.

U Milanu, Real je posle Armanijevog furioznog starta (domaći vodili 28:13 posle prvih deset minuta), uspeo da preokrene, na kraju i da slavi i upiše drugu pobedu u Evroligi.

Za domaći sastav Micov je odigrao sjajan meč, završio ga sa 20 poena, uz Majka Džejmsa, koji je ubacio poen više, Srbin je bio najbolji u poraženom sastavu.

Podbacio je Nemanja Nedović sa samo šest poena i čak sedam promašenih trojki (2/9)!

U redovima prvaka Evrope briljirali su Rendolf sa 25 poena i 11 skokova, odnosno Fakundo Kampaco sa 21 poenom i 7 asistencija.

Evroliga, drugo kolo:

Utorak:

Darušafaka – Budućnost 71:63

Makabi – CSKA 86:89

Bajern – Panatinaikos 80:79

Gran Kanarija – Barselona 87:86

Sreda:

Anadolu Efes – Žalgiris 79:93

Fenerbahče – Himki 93:85

Baskonija – Olimpijakos 80:85

Armani Milano – Real Madrid 85:91

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA