Tomić ima odličan start sa Zvezdom, može li da sruši rekorde Dejana Radonjića?

Novi trener crveno-belih odlično krenuo sezonu sa 6 vezanih pobeda u ABA i Evrokupu

  • 8

Košarkaši Crvene zvezde imaju za sada perfektan skor u sezoni od 6-0, a ako se računaju i utakmice Superkupa ABA koji je Zvezda osvojila, onda je skor 9-0. Ako na ovo nadovežemo i prijateljske to jest pripremne utakmice, gde su pobedili svih pet mečeva, dolazimo do neverovatnog skora 14-0.

Crveno-beli su praktično jedini tim u regionu koji nije izgubio meč od početka sezone.

Foto: MN Press

Ovaj start podsetio je na period iz vremena Dejana Radonjića koji je takođe jedne sezone imao odličan skor. Međutim, u svojoj prvoj sezoni od početka ( preuzeo zvezdu u aprilu 2013) Radonjić nije imao perfektan skor na statu ABA lige u sezoni 2013/14

Izgubio je prvi meč u Širokom, a onda i u 6. kolu od Budućnosti, ali je tu sezonu Zvezda završila kao prva sa skorom 22-4. U Evroligi je izgubio prvi meč od Lokomotive u Areni, drugi od Makabija u Tel Avivu, a treći od Panatinaikosa takođe u Areni tako da je krenuo sa 0-3 skorom.

Sa tog aspekta Tomić je već bolji, ali kasnije Radonjić je pravio neke rekorde koji će možda teško biti dostignuti poput skora od 14-0, 24-0 na staru takmičenja u regionu. Zatim sedam vezanih pobeda u Evroligi itd.

 Dva od četiri tima koja u prva dva kola Evrolige imaju oba poraza sastaju se u Morači. Kvota na Budućnost je 3,05, a na Makabi 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Budućnost - Makabi.

Bivši treneri i sadašnji strateg tima sa Malog Kalemegdana Foto: A.Nalbantjan/Marko Todorović/MN Press

Gledajući ovu sezonu, Milan Tomić ima bolji skor u Evropi od Dejana Radonjića, mada je crnogorski stručnjak vodio tim u Evroligi te sezone 2013/14 pa je imao teže rivale. Ali, Tomić ima lepu priliku da prestigne debitantski skor Dejana Radonjića iz njegove prve samostalne sezone od 13 vezanih pobeda na startu ABA lige.

  Pobedom u Podgorici nad Budućnosšću na startu lige, najavili su da su kadri da to urade.

Kari Pešić protiv Dejana Radonjića u meču Barselona - Bajern. Iako u dva kola ima dva poraza Barsa je favorit s kvotom 1,25, a kvota na Bajern je čak 4,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Barselona - Bajern.

Takođe, odlične igre i rezultati u Evrokupu stavljaju zvezdu na ozbiljno mesto favorita. Ali, problem je u tome što je sezona duga i prave i ključne stvari se dešavaju od januara do maja. Tada treba biti u Top formi.

VIDEO: Milan Tomić trener KK Crvena zvezda o očekivanjima u sezoni

Što se tiče rekorda Dejana Radonjića videćemo da li će ova ekipa Zvezde na čelu sa Tomićem uspeti da napravi najduži niz pobeda u ABA ligi.

Za razliku od prošle sezone, kada je Zvezda ekperimentisala sa neiskusnim Dušanom Alimpijevićem koji je pred kraj sezone potpuno "pogubio konce" igre i ekipe koju vodi, čelnici crveno-belih izvadili su "kec iz rukava" u vidu Milana Tomića.

Novi strateg kluba sa Malog Kalemegdana poseduje košarkaško znanje i iskustvo, a ujedno je i "gladan trofeja" jer, posle Olimpijakosa sa kojim je od 2008. godine osvojio brojne pehare, prvi put ima priliku da samostalno vodi tim i bori se za titule.

Koliko mogu Lebron i Lejkersi? Možda večeras dobijemo nagoveštaj, pošto Jezeraši gostuju Portlandu, a kvota na dvojku je 2,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Portland - Los Anđeles Lejkers.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delijaforever💓

    18. oktobar 2018 | 13:57

    Ja mislim da moze tomic napraviti veliko iznenadjenje.A to se odnosi da imamo sanse da osvojimo eurocup,samo se trebaju igraci uigrati💪

  • macola

    18. oktobar 2018 | 14:05

    Treba jos jedna 4 i dobar plej da pokorimo sve...

  • Ckalja

    18. oktobar 2018 | 13:25

    Odličan trener 👌🔴⚪🏆💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA