Hoćemo fer-plej i najbolje igrače, ovako je bilo kao da igramo šah! Đorđević kritikovao FIBA, pa otkrio koliki je Milosavljević car

Đorđević analizirao kvalifikacije i otkrio manje poznat detalj o Draganu Milosavljeviću

  • 17

Selekor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević čestitao je svojim igračima posle ključne pobede nad Izraelom za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kini i analizirao kvalifikacije, prve u obliku FIBA "prozora".

- Sve čestitke igračima koji su u ovim kvalifikacijama izneli težak zadatak do kraja, bez obzira što je ovako dugo trajalo i što mislimo da je dovoljno samo da se pojavi neko u dresu Srbije da će svi da odmah dignu ruke i da predaju meč.

Očito je jasno svima da se košarka igra fenomenalno u svim zemljama, da svi daju maksimum za ovakvo takmičenje kao što je Svetsko prvenstvo - rekao je Đorđević posle pobede 97:76.

Istakao je da je na kraju ostvaren cilj zbog kog se okupljaju svi oni koji imaju volje, želje i zdravi su, a klubovi ih ne sprečavaju. Mnogi evroligaški klubovi, kao i oni iz NBA lige su stopirali svoje igrače čak i kada bi hteli da igraju za svoje nacionalne timove tokom FIBA prozora.

Jedan od najvidljivijih rezultata je izostanak šampiona Evrope, ekipe Slovenije sa SP u Kini.

- Rezultat je najbitniji, svi mi težimo da imamo lepu igru, ali nije ona primarna. Danas je bilo sjajnih akcija, pasova, zakucavanja, igrači su se opustili i uživali. To nas je krasilo i nadam se da će srpska reprezentacija tome i dalje težiti, uz rezultat da donese i nešto posebno za svoje navijače - kaže selektor.

Posebno je pohvalio Dragana Milosavljevića koji je pre tri i po godine trenirao sa puknutim mišićem da bi igrao za Srbiju. Izraelcima je ubacio 2o poena i uz Vladimira Lučića bio najbolji na parketu.

- Tipičan primer ovdašnjeg košarkaša i igrača koji može da bude primer šta znači rad, srčanost, karakter, volja, srce, odgovornost prema svom pozivu. Kad bih vam rekao da se 2015. izborio za mesto na EP tako što je trenirao tri dana sa puknutim mišićem, a nije hteo nikome da kaže. Morao je da pauzira deset dana, ali se izborio. To sve govori - priča Đorđević.

Pre samo tri dana desila nam se Estonija i poraz od nje 71:70. Kako su se kvalifikacije bližile kraju, takvi rezultati su prestajali da čude ljubitelje košarke jer favoriti nisu uspevali da pobeđuju bez svojih najboljih igrača.

- Mi smo sportisti i hoćemo fer-plej, da ja imam svoje najbolje igrače i protivnik svoje jer smo ovako morali da igramo šah. Od početka kvalifikacija petorica su povredila ligamente. Igrači, igrači, igrači! Moram da ponovim. Njihovo zdravlje je najvažnije. Treba da stavimo prst na čelo i da shvatimo koliko su te povrede opasne za njihovu karijeru - jasno je naglasio Đorđević.

Na kraju, srpski selektor se posle svojih igrača zahvalio i svojim saradnicima u Košarkaškom savezu Srbije. On će voditi ekipu na drugi Mundobasket kao selektor, pošto je prethodno osvojio srebro u Španiji.

- Bilo je teško, dosta pritisaka, a mi nismo dobri glumci. Bilo nam je mnogo stalo da odemo na Svetsko i neka naša generacija ima šansu da nas predstavlja na prvenstvu. Radili smo najbolje što je moglo i došli do najboljeg rezultata. Analiziraćemo sve pa posle, kako kaže Matija Bećković: ćeraćemo se još - zaključio je Đorđević.

VIDEO - Milutinov: Sale će na leto biti na mukama..

(MLJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    24. februar 2019 | 20:16

    Ђорђевић=Крстајић

  • Trtoguz

    24. februar 2019 | 22:06

    Rece selektor koji je jedva prošao grupu ..A svugde gde je bio trener dobio otkaz..

  • Mile

    24. februar 2019 | 20:55

    Teodosić, Jović, Micić, Nedović, Gudurić, Bogdanović, Lučić, Kalinić, Milosavljević, Bjelica, Jelovac, Mačvan, Birčević, Milutinov, Kuzmić, Raduljica, Marjanovic, Jokić! Ako se svi odazovu plus još koji koga sam zaboravio, neće biti lako Đorđeviću... SRBIJA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA