≫ 

Pešić šamara Real gde stigne! Barsa ponovo dobila Madriđane, Ante igrao kao u transu!

Sjajan posao radi srpski stručnjak u Kataloniji

  • 2

Još jedan sjajan meč odigrali su košarkaši Barselone i Real Madrida, i još jednom je pobedu, drugi put u samo nekoliko dana, odneo tim srpskog trenera Svetislava Pešića. U okviru 24. kola Evrolige, u "Blaugrani", Katalonci su savladali goste rezultatom 77:70 i ostali u gornjem delu tabele, rame uz rame sa Efesom sa učinkom 15:9.

Podsećamo da su dva najveća španska tima nedavno odigrali jedan od najburnijih finala Kupa koje se pamti, završeno trijumfom Barse nakon nekoliko kontroverznih sudijskih odluka.

U petak uveče u Barseloni sudije nisu bile u prvom planu, a Ante Tomić je vodio glavnu reč na terenu sa 22 poena i 13 skokova, uz indeks korisnosti 28.

Definitivno se hrvatski centar preporodio od dolaska Pešića prethodne sezone, pokazao je liderski nerv u trenucima kada je Barsa stizala, a onda i gradila razliku, da bi i u finišu sa nekoliko poena i skokova dao ključan doprinos u trijumfu.

Naravno, i ostatak tima zaslužio je sve pohvale, uz Tomića Ertel je sjajno dirigovao igrom sa 17 poena i 10 asistencija, te Kajl Kjurik koji je u pobedu ugradio 15 poena.

Definitivno je ova trojka najviše pogurala Barsu ka još jednoj važnoj pobedi.

Na drugoj strani, Real je dobar period meča imao u prvoj i delom druge deonice, da bi u nastavku bio u stalnom zaostatku od sedam do deset poena, u jednom trenutku i 13.

Rudi Fernandez je sa tri vezane trojke polovinom poslednje četvrtine nagovestio dramatičnu završnicu, međutim nije je bilo jer je Barsa uspela da odgovori pravim rešenjima i racionalnim akcijama u reketu.

Entoni Rendolf je ubacio 12 poena, a Ljulj devet, mada je dugo tražio pravi ritam i našao ga tek u trećoj deonici.

Četvrtak

Himki - Milano Armani 88:90

Fenerbahče - Anadolu Efes 84:66

Makabi - Darušafaka 77:58

Baskonija - Žalgiris 80:73

Gran Kanarija - Panatinaikos 80:99

Petak

Budućnost - Bajern 75:89

Olimpijakos - CSKA 81:97

Barselona - Real Madrid 77:70

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    2. mart 2019 | 08:24

    Sta bi ovaj covek tek radio da ima uslove i budzet kao Zeljko Obradovic. Vrhunski strucnjak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA