≫ 

Lendejl za Telegraf o mitskim pištoljima na derbiju i najvećem ludilu koje su mu Grobari priredili: Kad sam se popeo na tribinu... (VIDEO)

Posebno Lendejlu znače momenti iz Niša

  • 0

Džok Lendejl brzo je dostigao status miljenika među Grobarima, ne bez razloga.

Borbenošću i učinkom se iskristalisao kao jedan od lidera ekipe, u Nišu je bio među najzaslužnijima za osvajanje Kupa Radivoja Koraća, sa 18 poena uz trijumfalne koševe sa linije penala, posle faula Berona na 0.2 sekunde do kraja.

Zato rezultat iz Niša zauzima posebno mesto u Lendejlovom srcu, naročito zbog "trećeg poluvremena" sa Grobarima. O tome je prvo i pričao za Telegraf, tokom druženja sa navijačima u prodavnici KK Partizan.

- U Nišu je bilo sjajno, došli smo do dobre timske pobede, a možda je najbolji deo svega bio onaj kad smo se popeli na tribine, zapevali i skakali sa navijačima. To je bilo ludo iskustvo, volim navijače. Kul je videti kako funkcioniše ovde, istoriju, kulturu, osvajanje Kupa poput onog u Nišu znači zbog svega što je klub prevazišao. Zaista smo ga želeli zbog navijača, uložili smo težak rad u to. Bilo je sjajno nadmetati se i imati ovakve navijače uz sebe.

Foto: MN PRess

Roditelji su ti bili podrška?

- Svidelo im se! Došli su pomalo nesigurni u to šta ih čeka u Srbiji, ali mislim da su uživali i videli su da je Beograd kul mesto. Cenili su ono što su videli i gde sam ja, proveli su sjajno vreme ovde i verujem da će se vratiti uskoro.

Kada si na početku odlučio da igraš u Srbiji, šta su ti rekli?

- Čuli su malo o istoriji Partizana, bilo je još Australijanaca ovde, istraživale su se stvari poput toga. Mi nismo bili svesni zapravo koliko je dobro ovde, provodim sjajnu prvu sezonu i veoma sam srećan, Srbija je sjajna i ljudi su sjajni - kaže Lendejl, koji nam je otkrio i pozadinu izjave za australijske medije.

Oni su preneli njegove reči: Kada smo izgubili od Zvezde, izbila je tuča na parkingu. Ne izmišljam stvarno, ali sam 95 odsto uveren da je jedan od navijača umalo izvukao pištolj. Prišao mi je sa rukama u džepovima, vikao je, bio je agresivan. Srećom, bilo je oko 150 opremljenih policajaca koji su bili tu da očuvaju mir.

Ipak, Lendejl tvrdi da nije bilo baš tako.

- Ta priča je malo prenapumpana, ali ne bih stvarno voleo da se više osvrćem na to - kratak je bio Džok, pre prelaska na naredne izazove.

- Moramo da nastavimo da pobeđujemo i igramo u ovom stilu, da se pokažemo u plej-ofu ABA lige. Mislim da smo već pokazali veliki progres i bićemo dobri kada dođe vreme za to. Svi timovi su izjednačeni, na nama je da budemo najbolji kada bude najpotrebnije.

U čemu si najviše napredovao?

- Mislim da sam naučio da igram u sistemu i da se prilagodim, značilo mi je ovde i iskustvo sa koledža. Dosta je različito, ali naučio sam da se dodatno posvetim teškom radu u teretani, da ostajem duže na treninzima.

Sledeći izazov za Partizan biće Igokea, već u subotu od 19 časova, u pretposlednjem kolu ABA lige.

VIDEO - Trinkijeri: Zvezda je počela utakmicu da nas razvali' ali nije: Duša tima je tu!

Standings provided by Sofascore LiveScore

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA