≫ 

Umalo tripl-dabl Dončića, ali je njegov potez za pobedu Dalasa pročitan! Kokoškov i Finiks srušili Golden Stejt posle 4.5 godine (VIDEO)

Uspe je Dalas da ukroti Hardena, ali im je pobedu ''ukrao'' Kris Pol * Buker sa 37 poena vodio Sanse do trijumfa

  • 0

Foto: AP/Tanjug

Košarkaški Dalasa imali su šut za pobedu protiv Hjustona, u noći između nedelje i ponedeljka, ali je Kris Pol maestralno odreagovao i blokirao šut Džalena Brunsona za konačnih 94:93.

Prethodno je Pol pročitao gde će Luka Dončić dodati loptu i zatvorio je upravo tu stranu.

- Pročitao sam Dončića i znao sam da će lopta ići ka Džalenu. On nije imao vremena nizašta posle toga, osim da šutira - rekao je Pol koji je zbog te blokade izrastao u jednog od junaka trijumfa Raketa.

Zajedno sa Erikom Gordonom koji je ubacio 26 poena, dok je Džejms Harden odmarao i dodao ''samo'' 20. Kapela je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 12 skokova, dok je Grin imao 11 poena i sedam skokova.

Luka Dončić je, s druge strane, bio blizu tripl-dabla! Slovenac je meč završio sa 19 poena, 15 skokova i devet asistencija, ali, eto, to poslednje dodavanje nije uspelo.

Za izjave posle meča nije bio dostupan, dok su novinari pred kraj meča primetili da je imao nekih problema sa povredom kolena.

- Nadam se da nije ništa ozbiljno, znaćemo nešto više u utorak - rekao je trener Dalasa.

Poen manje od Dončića imao je pomenuti Brunson, a jedino je još Maks Kleber sa 10 poena bio dvocifren. Pritom je dodao i 11 skokova, ali je igrao i sjajnu odbranu nad Hardenom.

Dirk Novicki je igrao sedam minuta i ubacio je šest poena, što znači da mu fali još 35 da bi pretekao legendarnog Vilta Čemberlena na 6. mestu liste najboljih strelaca.

Zanimljivo, Novicki nije igrao u drugom poluvremenu zato što je trener smatrao da je utakmica previše zahtevna za njega.

Igor Kokoškov i njegovi Finiks Sansi napravili su veliko iznenađenje tako što su sa 115:111 pobedili aktuelnog šampiona Golden Stejt!

I to posle 18 poraza, što je bio najduži negativni niz Sansa protiv jednog rivala. Podsetimo, poslednji put su slavili protiv Ratnika 9. novembra 2014. godine.

Devin Buker je bio najzaslužniji za trijumf, jer je ubacio 13 vezanih poena u poslednjoj deonici. Na kraju, meč je završio sa 37 poena, 11 asistencija i osam skokova.

Buker je bio nezaustavljiv Foto: AP/Tanjug

Obri je ubacio 22, Ajton je imao 18 poena i devet skokova, dok su Džonson i Bridžis dodali po 10.

Klej Tompson je imao 28 u redovima Golden Stejta, Durent tri manje, a Kari je meč završio sa 18 poena, osam asistencija i sedam skokova. Jedino je još Kazins sa 13 bio dvocifren.

>>> Navijači Partizana danas (18.00) će gledati ka Sremskoj Mitrovici - Mega dočekuje Budućnost, i ako pobedi, crno-beli bi izbili na 3. mesto! Kvota na keca je 4,40, a na trijumf Podgoričana 1,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mega - Budućnost.

Rezultati:

Dalas - Hjuston 93:94

Minesota - Njujork 103:92

San Antonio - Milvoki 121:114

Golden Stejt - Finiks 111:115

VIDEO - Telegraf u gostima kod Krstića: Od početaka u Mašincu do Garneta, Šeka i nazad do Ratine i Kraljeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA