≫ 

Mega nije pomogla Partizanu: Bitadze se igrao sa "svojima" i smanjio šanse crno-belima da izbegnu 4. mesto pred plej-of! (VIDEO)

Poslednje kolo regularnog dela će odlučiti ko će sa kog mesta u plej-of

  • 17

Košarkaši Budućnosti pobedili su Mega Bemaks 77:70 u poslednjem meču 21. kola ABA lige i tako se učvrstili na trećem mestu na tabeli, dok je ispred njih Cedevita, kao i Partizan na poslednjem, četvrtom mestu. 

Već od samog starta bilo je jasno da Podgoričani neće dozvoliti da ih domaćin iznenadi, pa je vođstvo od 6 poena iz prve deonice, dodatno uvećavano tokom susreta.

Budućnost je bila daleko od šampionske igre, zahvaljujući kojoj su prošle sezone osvojili naslov prvaka, ali igrali su sasvim dovoljno za pobedu koja donosi i bolju poziciju pred plej-of.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su bivši igrač Mege, Goga Bitadze 22, a pratili su gaDžekson i Kol sa po 12.

U ekipi Mege najviše poena postigao je Nikolić, 14, a pratio ga je Atić sa 13.

Da podsetimo, eventualna pobeda Mege pomogla bi Partizanu koji bi pobedom nad FMP-om u poslednjem kolu mogao da se pomeri sa 4. mesta i izbegne Crvenu zvezdu na početku plej ofa. Ovako, u poslednjem kolu se Cedevita sastaje sa Mornarom, a Budućnost sa Cibonom, i samo eventualni kiks Podgoričana može pomeriti crno-bele na 3. mesto ABA lige, zbog bolje koš razlike u međusobnim duelima.

U slučaju da Vitamini i Budućnost zabeleže pobede duel Partizana sa timom iz Železnika biće samo "revijalnog" karaktera.

22. kolo:

FMP - Partizan

Cedevita - Mornar

Budućnost - Cibona

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nik Sloter

    11. mart 2019 | 20:06

    Institucija ne bezi od Fmp a.

  • R R

    11. mart 2019 | 20:22

    Zasto bi mi izbegavali to 4-o mesto kad smo i fmp pustili na kraju da pobedi kako bi ga zauzeli i otarasili se fmp-a na samom pocetku, oni su i najlaksi protivnik, samo zatraziti izuzece fmp sudija iz Aba lige i pucaju kao oblanda sa vise od 15 razlike.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    11. mart 2019 | 20:01

    Па шта им фали да буду 4 и у фудбалу и у кошарци? Шта? 1/2 АБА, пуна капа, и ћао

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA