≫ 

Borac dominirao protiv Sutjeske, Čačani obezbedili plej-of i borbu za ABA ligu!

Veliko slavlje u Čačku

  • 0

Košarkaši Borca iz Čačka obezbedili su plasman u plej-of druge ABA lige i imaće priliku da se bore za mesto u najjačem regionalnom košarkaškom takmičenju naredne sezone.

Borac je u odlučujućem meču pobedio Sutjesku 92:68 i zauzeo četvrto mesto ispred Dinamika i Sutjeske sa skorom 13 pobeda i devet poraza.

Čačani su pitanje pobednika rešili praktično već u prvoj četvrtini u kojoj su ubacili gostima 31 poen, a primili 19, da bi prednost do poluvremena povećali na 51:34.

Pre kraja treće deonice domaći košarkaši su imali i svih +30 pa je već tada bilo jasno da će drugu godinu zaredom Borac obezbediti plej-of. Najefikasniji su u dresu pobednika bili Đokovići, Ilija i Radovan sa po 17 poena, dok je na suprotnoj strani dominirao Draško Knežević sa 25 poena.

Borcu sledi im veoma težak zadatak jer ih u polufinalu doigravanja čeka Sikst Primorska koja je ove sezone poražena samo dva puta na 22 utakmice. Čačanski tim je u borbi za plej-of iza sebe ostavio baš Sutjesku i Dinamik koji imaju skor 12-10.

Ispred Borca su MZT iz Skoplja na trećem mestu, Sparsi iz Sarajeva na drugom i spomenuta Primorska na prvom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA