≫ 

Mažić i pomoćnici sudili bez greške: Srbi s pravom poništili gol Englezima i dobili pohvale UEFA (VIDEO)

Čak su i engleski mediji pohvalno pisali o srpskom sudijskom timu

  • 12

Dok se većina domaćih medija utrkuje da ocrne srpski sudijski tim, Telegraf saznaje da su  Milorad Mažić, Dalibor Đurđević i Milovan Ristić dobili pohvale od kontrolora UEFA za odlično odrađen posao na meču Slovačka - Engleska.

Velika prašina se digla zbog poništenog gola Engleza u finišu meča, kada je Teo Volkot zatresao mrežu domaćeg tima, ali je on poništen zbog ofsajda. Veoma teška situacija za proceniti, ali se na kraju ispostavilo da je Đurđević fenomenalno odreagovao.

Naime, nakon što je odbrambeni igrač Slovačke udario loptu, ona je zakačila stopalom Staridža i došla do Volkota koji je bio u ofsajdu. Na prvobitnom snimku se nije moglo videti, međutim u UEFA su, posle detaljnog pregleda, saradnju Mažića i Đurđevića ocenili kao ''vrhunska odluka.'' 

Takođe, kontrolor je pohvalio i drugi žuti karton za Škrtela kojim je defanzivac Slovačke isklučen. Nije bilo elemenata za direktan crveni, tako da je Mažić ponovo bio u pravu.

Foto: Guliver/Dan Mullan/Getty Images Foto: Guliver/Dan Mullan/Getty Images

Čak su i engelski mediji potvrdili da je lopta zakačila Staridža na putu ka Volkotu i da je srpski sudijski tim s pravom poništio gol Gordom Albionu.

- Engleski fudbaleri su bez razloga protestvovali, jer je lopta, ipak, zakačila Staridža - naveo je Dejli Mejl u svom tekstu.

Isti medij ga je pohvalio i prilikom ocenjivanja.

Printskrin: Dailymail Printskrin: Dailymail

Kada se sve uzme u obzir, otuda i ne čudi što Mažić i ekipa uživaju veliko poverenje UEFA i za suđenje dobijaju derbi mečeve.Svoj kvalitet su dokazali i na nedavno završenom EP gde su bili u najužem izboru da sude finale.

Podsetimo, čak su i mnogi sportski radnici osuli paljbu po Miroslavu Radomanu koji je bez osnova kaznio najboljeg srpskog sudiju.

Video ''sporne'' situacije sa meča Slovačka - Engleska možete videti na 9.50 na snimku ispod:

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tacko

    5. septembar 2016 | 10:11

    Tacno, odlicna odluka da se ponisti gol, cek i engleski mediji navode da je odlicno vidio, jer je ipak Sturridge zadnji igrao!

  • Drina

    5. septembar 2016 | 14:22

    Nase sudije je milina gledati kako lako sude,samo tako nastavite jer vam je ostalo do kraja karijere,bicemo i dalje ponosni na vas jer nas reprezentujete u evropi

  • Boban

    5. septembar 2016 | 11:08

    Pusti snimak kad je ostetio Partizan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA