Nemački mediji u panici pred dolazak navijača Zvezde: Stiže neonacista Ivan Bogdanov i 5.000 nasilnih Delija, spremaju se sukobi po gradu! (FOTO)

Nemački mediji navode informacije iz policije da se očekuju sukobi među pristalicama Kelna i Zvezde pred meč koji je na programu u četvrtak od 19 časova

  • 46

Gostovanje Crvene zvezde u Kelnu, koje je na programu u četvrtak od 19 časova izaziva mnogo pažnje u Nemačkoj, a najuticajniji medij Bild posebnu pažnju posvetio je Ivanu Bogdanovu, jednom od najpoznatijih navijača Zvezde u evropskim okvirima posle incidenata u Đenovi 2010. godine.

>>> Zvezdini navijači divljali po ulicama Malte: Meštani zgroženi šta su ostavili za sobom, primećen i Bogdanov! (FOTO)

>>> Detalji sukoba na Dedinju: Delije su prvo upozorile Partizanovu upravu, ovi nisu poslušali, a onda se vratio Bogdanov i nastao je haos!

Bild piše kako je u Kelnu radost zbog prve utakmice na njihovom stadionu u Evropi posle 25 godina u kojoj će dočekati Crvenu zvezdu, ali ističe kako radost može lako da bude narušena zbog najradikalnijih navijača Zvezde.

Oni posebno ističu Ivana Bogdanova, zvanog ''Ivan Grozni'', za koga kažu da je ozloglašeni neonacista i podsećaju na njegovu ulogu u sukobima u Đenovi 2010. godine na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Italije i Srbije.

Foto: Guliver/Giuseppe Bellini/Getty Images

Regionalni list iz Kelna, Kolner Štat, dobio je i informacije iz nemačke policije da se očekuju žestoki sukobi navijača Zvezde i Kelna. Policija navodi da očekuje oko 5.000 navijača Zvezde, a od čega njih 2.700 nema kartu za meč.

Takođe se navodi i da će stadion biti rasprodat, kao i da će jake snage policije biti na stadionu - 1.000 policajaca će obezbeđivati meč, kao i 400 redara.

- Svesni smo da postoji velika opasnost za navijačke sukobe, među navijačima Zvezde se konzumira alkohol i koristi pirotehnika, dok i Keln ima nasilne navijače, a biće im pojačane emocije zbog prvog meča u Evropi na svom stadionu posle 25 godina, što znači i veću opasnost za konflikte - navodi se iz policije Kelna.

Printskrin: Ksta.de/

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moralni Gmizavac

    26. septembar 2017 | 13:05

    Neonacista sa petokrakom na grudima...Hahahaha

  • Distrikt

    26. septembar 2017 | 13:02

    Samo ga zaustaviti na stadionu i ispratiti u najbližu policijsku stanicu. Rijesen problem.. A što se tiče Delija, ne vjerujem da će praviti probleme.. Pokazali su lijepo ponašanje u Bg-u na prošloj utakmici tako da će nastaviti i tamo.. Znaju koliko može da ih košta i najmanja greška..

  • Ccc..

    26. septembar 2017 | 13:44

    Oni se plaše dolaska neonaciste u Nemačku?! Interesanto zvuči kada se pročita...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA