≫ 

Navijači Kelna posle poraza zasuli bakljama voz sa Delijama, nemačka policija objavila koliko je tačno Srba uhapšeno!

Bilo je mnogo posla za čak 2.000 policajaca

  • 23

Policija Kelna se oglasila saopštenjem na zvaničnoj fejsbuk stranici posle utakmice Keln - Crvena zvezda (0:1).

Bilo je nereda tokom dana u gradu, ali je na kraju sve završeno u granicama normale, s obzirom na strahovanja.

- Policija je, pred meč utakmice Lige Evrope između Kelna i Crvene Zvezde, pravovremenom reakcijom sprečila susret navijača, koji su bili spremni da primene nasilje, te je na taj način već u ranoj fazi predupredila moguće ispade. Bilo je angažovano oko 2000 pripadnika policije, koji su pre odigravanja utakmice više puta intervenisali protiv određenih počinilaca ispada. Na taj način sprečena je dalja eskalacija. Marš navijača od centra grada do stadiona omeo je pre održavanja utakmice odvijanje drumskog saobraćaja u centru grada - navode iz policije Kelna.

Oko 14 časova, policija je lišila slobode četiri počinilaca ispada, dok je sat kasnije lišila slobode još 30 počinilaca ispada, koji su svi bili navijači Crvene zvezde iz Beograda, i to posle sukoba na Barbarosaplacu i Frizenvalu. Sedam počinilaca istupa, koji su poticali iz kelnskog tabora, policija je odstranila na uglu ulica Ahener Štrase i Moltkeštrase, i to nakon sukoba sa jednim navijačem iz Beograda.

>>>Jojić posle dve stative i Zvezdine pobede analizirao meč, pa poslao poruku Partizanu! (VIDEO)

>>>Milojević posvetio pobedu Šekiju, pohvalio Delije i otkrio zašto je došlo do pada u 2. poluvremenu

>>>OSVETA ZVEZDE KOJA SE ČEKALA 28 GODINA: Bomba Boaćija srušila Keln, Nemci pogodili tri stative! (VIDEO)

- Tokom same utakmice, pristalice obe ekipe su upotrebljavale pirotehnička sredstva. Protiv dotičnih počinilaca dela pokrenut je krivični postupak. Nakon završetka utakmice, policija je sprečila moguće ispade, i to putem sprovođenja koncepta odvojenog odlaska sa stadiona.

Oko 22:30, na raskrsnici Hoenštaufenring/Hoencolernring, počinioci ispada, koji su pripadali kelnskom taboru, bacali su pirotehnička sredstva na jednu kompoziciju prigradske železnice, u kojoj su se nalazili srpski navijači. Nakon toga, policija je lišila slobode šest osoba.

Predsednik policije, gospodin Uve Jakob, zaključio je: Sprovođenje koncepta doslednog odvajanja navijačkih grupa pokazalo se kao ispravno i uspešno. Prilikom prvih, manjih ispada, dosledno smo intervenisali u samom gradu, te smo na taj način u samom začetku predupredili primenu nasilja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    29. septembar 2017 | 05:48

    E sad treba doci u beograd. Ovi sto su gadjali pola ih nece doci a pola ce cuvati zandari. Obicni navijaci koji su samo dosli da gledaju svoj tim ce nastradati od istih idiota kao ovi sto gadjali voz

  • Hronološki Podržani Nepodržani

    29. septembar 2017 | 00:56

    Tooo Zvezdo moja jedinaaaaa!!!!!

  • idemo..

    29. septembar 2017 | 03:45

    To sto su nemci pretili da ce da prekinu, zaustave Ciganski korteo, da ne dozvoljavaju, da ce biti "cak" i M koktela.. Pa oni nista ne razumeju, pa ja bih sad i uvek isao bas u to mesto u taj grad, jer to znaci da tamo igra moja Zvezda.. Pa jos kad Zvezda uzme bodove.. Nema cene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA