≫ 

Austrijska gospoda se uplašila Gavrila Principa među navijačima Srbije (FOTO)

Duh srpskog revolucionara bio je prisutan u petak uveče na "Erns Hapelu"

  • 44

Srpska fudbalska reprezentacija je kao retko kada u gostima imala toliku podršku kao što je to bio slučaj u petak uveče u Beču gde se tim Slavoljuba Muslina osećao kao kod kuće - u najbukvalnijem smislu te reči.

Otprilike 20.000 navijača bodrilo je "orlove", ali im ovi, nažalost, nisu uzvratili dobrom igrom i pobedom, a i da jesu, opet bi se više pričalo o ambijentu koji su napravili Srbi na tribinama nego o igri onih dole na terenu.

Austrijski mediji sa velikom pažnjom su ispratili sve što se dešavalo pre, za vreme i posle meča na "Ernst Hapel" stadionu.

- Srbi su potvrdili reputaciju vatrenih i bučnih navijača, strastvenih - piše u jednom od izveštaja sa utakmice.

Foto: MN Press/N.Parausic

Austrijanci su, između ostalog, opisali grandiozni korteo srpskih navijača kojim su preplavili bečke ulice.

Ipak, domaćinima je najjači utisak ostavila zastava sa likom Gavrila Principa kojih je bilo nekoliko na ogradi tribine sa gostujućim pristalicama i koje su nazvali "skandal-plakatima".

- Srbi su provocirali sa zastavom na kojoj je bio Gavrilo Princip. On je ubio austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinada i njegovu suprugu Sofiju. Taj događaj bio je okidač Prvog svetskog rata - podsetili su Austrijanci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    7. oktobar 2017 | 15:20

    Srecom Austrijanac nije Srbin pa da reaguje primitivno na provokaciju. U Beogradu je nastao haos kada su Albanci provocirali a ovo se sada interpretira sa ponosom. Sramota!

  • Boban

    7. oktobar 2017 | 16:26

    To im nije trebalo. To je velika uvreda. A nama se nije svidjala zastava velike Albanije. Slikama Gavrila Principa i Kapetana Dragana tamo nije bilo mesta. To jesu naši veliki heroji, ali sport nije politika. Tamo gde treba da protestujemo nas nema nigde. Brukamo se gde god stignemo i zato nas niko ne voli.

  • nibrS

    7. oktobar 2017 | 14:38

    "Naše će sjene hodati po Beču,lutati po dvoru,plašiti gospodu"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA