≫ 

Krvava uvertira za Svetsko prvenstvo: Ubijen navijač u Rusiji

Navijač Jeniseja izgubio život u dogovorenoj tuči

  • 1

Okršaji hilugana u Rusiji postao je deo svakondevnice. Ugovorene tuče pre ili posle utakmice "normalna" su pojava kod ruskih navijača.

>>> Navijačko ludilo i u Nemačkoj: Sukob nekadašnje ''braće'' iz Istočne Nemačke (VIDEO)

S razlogom mnogi strahuju od potencijalnih nereda na Svetskom prvenstvu koje će sledeće godine biti održano u osam gradova širom Rusije.

Upravo iz zemlje domaćina narednog Mundijala stiže tužna vest iz navijačkog sveta.

Uoči utakmice između Sibira i Jeniseja, navijač Jeniseja Eduard Samiškin ubijen je u dogovorenoj tuči dve grupe navijača. Naime, navijači Sibira su pre izvesnog vremena "oteli" zastave, transparente i šalove rivalskoj ekipi, pa su pristalice Jeniseja tražile tuču kako bi vratili obeležja i čast.

Nažalost, taj sukob se kobno završio po Samiškina.

Kako prenose ruski mediji u tuči su učestvovala 23 navijača, a bila je toliko brutalna da niko nije ostao na nogama. Ipak, Samiškin nije mogao da ustane.

- Svi su bili u žurbi. Došla je hitna pomoć, a stanovnik obližnjeg naselja uzeo mu je pasoš i obećao pomoć u bolnici. Ali bio je mrtav, slomljen mu je vrat - opisao je jedan od navijača.

Eduard Samiškin je iza sebe ostavio ženu i petogodišnjeg sina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA