Englezi neće smeti ni da zucnu u Rusiji: Zabranjene i pesme o Putinu, za nerede prete kazne do 15 godina zatvora! (VIDEO)

Huligani priželjkuju Mundijal, ali im je poslata jasna poruka, barem Englezima

  • 1
Rusija - Engleska, navijači, tuča, EURO Foto: AP/Tanjug

Naime, engleski huligani su suočeni sa 15 godina zatvora u Rusiji ukoliko budu pravili nerede na Mundijalu, prenosi Sportsmejl iz Velike Britanije.

Još su sveža sećanja na Evropsko prvenstvo koje je 2016. održano u Francuskoj, bilo je mnogo nemilih scena i navijačkih okršajima u kojima su glavni protagonisti bili Englezi.

Britanska policija je na vezi sa ruskom, radiće se na merama predostrožnosti, vrše se apeli, a prvo je upozorenje šta čeka huligane ako se previše opuste u Rusiji.

Moguća je deportacija, ali i zatvorske kazne od osam do 15 godina!

Foto: AP/Tanjug

Sa zakonom će se suočiti i tapkaroši, biće zabranjeno ispijanje alkohola na javnim mestima, a šef moskovske policije Andrej Zakarov rekao je da će Rusija imati dovoljno policajaca da pokrije sve događaje.

- Pevanje imperijalističkih i provokativnih pesama može izazvati reakciju Rusa, gosti moraju da stave sebe u ulogu Rusa i razmisle kako bi se oni osećali. Apelujemo na navijače da nauče nešto iz iskustva sa gostovanja u  Francuskoj. Frnacuzi su mnoge pesme doživeli uvredljivo - rekao je šef Policijskog udruženja specijalizovanog za fudbal u Engleskoj, Mark Roberts.

Nisu poželjne ni pesme o Vladimiru Putinu, pitanje je da li će između 10.000 i 20.000 Engleza, koliko se u Rusiji očekuje, biti spremni da ispoštuju sve zahteve.

Pitanje je i koliko su naučili iz iskustava u Francuskoj, a nisu baš dobro prošli...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 2

    2. decembar 2017 | 12:42

    Treba napraviti jedan zatvor na najsevernijoj tacki Sibira za huligane koji glume budale, blizu nekog rudnika i svaki dan na arbajt! A zaradjeni novac od njihovog rada uplacivati u humanitarne svrhe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA