≫ 

Kamo sreće da Delije i Grobari razmišljaju kao vođa navijača CSKA: Ruski huligani koji dolaze u Srbiju imaju jasne instrukcije (VIDEO)

- Prvo Srbin, pa Delija ili Grobar - moto je ruskih navijača

  • 37

Kako se bliži duel Crvene zvezde i CSKA iz Moskve, tako raste uzbuđenje među navijačima, jer se očekuje preko 50.000 gledalaca na Marakani, a najavljen je i dolazak više od 1.000 elitnih ruskih huligana.

CSKA je za svoje navijače tražio 1.200 karata, od čega je 200 za VIP ložu u kojoj će biti sponzori i prijatelji kluba, a ostatak je za navijače na tribini, koji će biti u ''kavezu'' za gostujuće pristalice.

Policija je u pripravnosti zbog dolaska grupe navijača CSKA, ali i Grobara, sa kojima su u bratskim odnosima, a koji takođe najavljuju dolazak na Marakanu da navijaju sa svojim prijateljima iz Moskve.

Ruske prijatelje ima i Zvezde, pa se očekuje i masovan dolazak navijača Spartaka iz Moskve, kojih je 2017. godine u martu u Beogradu bilo više od šest hiljada, kada su Zvezda i Spartak igrali prijateljsku utakmicu.

Foto: Telegraf
Koreteo navijača Zvezde i Spartaka iz Moskve u Beogradu; ZFoto: Telegraf

Ono što je najveća opasnost od mogućih sukoba jeste pojava navijača Spartaka i Partizana na ovoj utakmici, pa ukoliko dođe do bliskog kontakta između suprotstavljenih grupa, nije isključeno da dođe do incidenata.

Sami navijači CSKA verovatno i ne bi bili toliko problematični, a moguće da bi Delije imale sa njima neki prijateljski pakt, jer tek predstoji Svetsko prvenstvo u Rusiji, na kome će biti velika navijačka i huliganska smotra, pa bi narušavanje odnosa sa ruskim navijačima značajno otežalo Delijama mogući boravak u Rusiji tokom Mundijala.

Da navijači Zvezde nisu bili neprijateljski nastrojeni prema pristalicama CSKA mogli smo da vidimo i tokom utakmice između ova dva tima u Evroligi krajem prošle godine. Tada je u Areni bilo tridesetak navijača CSKA, koji su došli sa zastavama i obeležjima, ali nije bilo nikakvih problema između njih i navijača Zvezde.

Navijači CSKA u Areni na meču protiv Zvezde; Foto: Telegraf

>>> Navijač CSKA nam ispričao kako su ga Delije napale u Skadarliji dok je bio sa ubijenim vođom Grobara, a onda je srpskim ultrasima dao lekciju za sva vremena (VIDEO)

Čak i ono što nam je njihov vođa iz Arene rekao, odaje utisak da navijači CSKA ne gledaju toliko neprijateljski na Delije, i da im je na prvom mestu da li je neko Srbin, pa tek onda da li je navijač Zvezde i Partizana. Tada je momak koji se zove Kostja, koji je dolazio u Srbiju i družio se sa pokojnim vođom Grobara Alenom Kostićem, rekao da su Srbi i Rusi braća i da je njima to najbitnije.

- Srbi i Rusi, to su bratski narodi. Svi Srbi i Rusi su rod, to je isto. Bio sam 14 - 15 puta u Srbiji, u raznim krajevima. To su uvek bili najbolji ljudi, najviši, najlepši. Prvo su narod i ljudi, drugo je klub. Pod broj jedan Srbi i Rusi su braća zauvek, a onda ide klub i sve ostalo - počeo je navijač CSKA iz Moskve.

I Delije su veliki rusofili, često na utakmicama pevaju rusku narodnu pesmu ''Kaćušu'' i imaju koreografije u čast Rusije. Poslednja takva bila je protiv Krasnodara, prethodno i protiv Spartaka iz Moskve na prijateljskoj utakmici.

Koreografija Delija na meču protiv Krasnodara - srpski i ruski orao sa grba; Foto: A. Nalbantjan
Koreografija Delija na meču protiv Spartaka iz Moskve - dvoglavi orao i medved, kao simboli Srbije i Rusije, uz srpsko-ruske zastavice; Foto: Marko Todorović

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1989

    11. februar 2018 | 12:45

    Opusteno brate, vas nece niko da dira,samo povedite racuna o ovima preko puta da oni ne prave neku kavgu.

  • mix

    11. februar 2018 | 17:45

    Apsolutno sam za najprijateljskiji prijem navijaca iz Rusije! Stvarno je glupo mesati nas domaci rivalski "nesporazum" sa bratskim odnosom Srba i Rusa! Mislim da ce navijaci Zvezde znati da ispostuju taj prijateljski odnos dva velika naroda. Mi mozda i jesmo mali po brojnosti ali smo veliki istorijski narod a sama istorija govori da smo zaista braca.A Delije su uvek umele da ispostuju trenutak kad je prijateljstvo sa nama bliskim narodima na delu! Bice to i sada, sigurno! Neka se prica i u Srbiji i u Rusiji i u celom svetu kako smo ih lepo primili. Sport je samo sport a CSKA je veliki klub i sigurno ce to biti spektakl! Pa sta hocemo vise? Neka pobedi bolji uz salve aplauza ! Amolim takodje Grobare da ni slucajno ne prave bilo sta sto bi bilo suprotno sportskom ponasanju i prijateljstvu dva bratska naroda. Tacno je da Grobari jesu dobri sa Armijom , ali prijateljstvo i bratstvo sa ruskim narodom je iznad klupskih osecanja!

  • Еро са онога света

    11. februar 2018 | 14:52

    А зашто навијаче ЦСК Москве називате xулиганима и које вандалистичко дело су учинили да би заслужили да иx неко назива xулиганима?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA