≫ 

Brutalno nasilje u Kijevu, krvave engleske glave dva dana pred finale Lige šampiona!

Pretpostavlja se da je grupa huligana kijevskog Dinama odgovorna za napad koji engleski mediji nazivaju "zastrašujući"

  • 17

Dva dana pre finalne utakmice Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida napeto je na ulicama Kijeva gde se u četvrtak uveče dogodio ozbiljan incident u režiji ukrajinskih i engleskih huligana.

>>> Po sina u školu, na avion, pa pravac na finale Lige šampiona: Ovo su najluđe avanture koje spremaju navijači Liverpula za meč godine

Engleski mediji pišu da je grupa maskiranih Ukrajinaca, pretpostavlja se da su u pitanju navijači Dinama, napala navijače Liverpula koji su sedeli u jednom kafiću.

Bilo je vrlo napeto, ka Englezima su letele stolice, stolovi i čaše, pa su gostujući navijači morali da se povuku i potraže zaklon od plotuna kojim su ih zasuli napadači pod fantomkama.

Kad je opasnost prošla, Englezi su vidali rane: nekolicini njih je morala da se ukaže lekarska pomoć, uglavnom zbog posekotina na glavi, vratu i licu.

"Krvi je bilo svuda", pišu Englezi.

Policija, koja je stigla na mesto incidenta tek kad je najjaći udar Ukrajinaca minuo, uspela je da uhapsi samo dvojicu napadača, što nisu propustili da naglase engleski mediji, zabrinuti zbog toga da bi slični incidenti mogli da se ponove kada u Kijev stigne desetine hiljada Liverpulovih navijača u naredna dva dana.

OVDE pogledajte fotografije krvavih Engleza posle sukoba.

- Večerali smo, gledali smo samo svoja posla. Nisam zbog ovoga došao, interesuje me samo fudbal. Ovde smo tek četiri sata i već smo napadnuti. Napali su nas kao čopor pasa, samo su dolazili, bilo je zastrašujuće - rekao je jedan od pretučenih Liverpulovih navijača.

Navijači kijevskog Dinama poznati su po "akcijanju" i nasilju, prošle godine se nisu libili da napadnu dvojicu članova ekspedicije Partizana prilikom gostovanja crno-belih u meču Lige Evrope u Kijevu.

Liverpulovi navijači su ove sezone već bili na meti protivničkih navijača, i to kod kuće, kada je grupa Rominih ultrasa nanela teške telesne povrede starijem pristalici "Redsa" koji je jedva preživeo ubadanje nožem.

Pogledajte atmosferu iz aviona sa navijačima Liverpula na letu za Kijev

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA