≫ 

Ultrasi protiv digitalizacije: Iz protesta bacali džojstike na teren, prekinuli derbi (VIDEO)

Pristalice Jang Bojsa protive se nameri kluba da pokrene vitruelni tim

  • 0

Ni činjenica da je njihov tim za vikend demolirao najvećeg rivala Bazel 7:1 u derbi švajcarskog prvenstva, nije do kraja odoborvoljila one najvatrenije pristalice Jang Bojsa, koji su meč iskoristili da pošalju poruku javnoti, ali pre svega klubu koji podržavaju.

Ultrasi kluba iz Berna su u prvom poluvremenu izazvali dvominutni prekid utakmice ubacivanjem teniskih loptica u teren, ali i džojstika, što smo do sada imali retko priliku da vidimo.

Na taj način poslali su jasnu poruku upravi zbog namere da se oformi "e-tim" koji iziskuje određene investicije, čemu se oštro protive ultrasi švajcarskog prvaka i učesnika Lige šampiona.

Poznato je da mnogi klubovi u novije vreme investiraju u razvoj "virtuelnih ekipa" koje imaju svoja takmičenja, što je takođe i jedan vid promocije kluba. U tom smeru je krenuo i Jang Bojs pošto je švajcarski fudbalski savez pokrenuo ideju da svaki klub oformi i "e-tim", što se nikako ne dopada ultrasima Jeng Bojsa.

To su na meču sa Bazelom jasno stavili do znanja, a uz loptice i džojstike koje su ubacili na teren, na tribini su razvili "šetalicu" sa prepoznatljivim znakom za pauzu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA