UEFA kaznila Dinamo zbog ustaške zastave i "svetog" Stepinca: Zatvara se Maksimir za Bed Blu Bojse! (FOTO)

Najvatrenije pristalice zagrebačkog tima imale su ustaški pir u Briselu, koji nije prošao nekažnjeno u Evropskoj kući fudbala

  • 0

UEFA je kaznila Dinamo iz Zagreba zatvaranjem severne tribine na meču protiv Spartaka iz Trnave i sa ukupno 63.000 evra nakon što su hrvatski navijači isticali ustaške simbole u Briselu protiv Anderlehta.

Dinamo je, po prijavi srpskog delegata Vlada Glođovića i predstavnika FARE-a, sankcionisan i na osnovu tri tačke - upotrebe pirotehnike na stadionu, bacanje tvrdih predmeta u teren i tuče navijača, uz rasizam što UEFA tretira isticanje ustaških simbola.

Navijači Dinama su na meču u Bruselu istakli zastavu NDH sa ustaškim simbolom, a takođe i zastavu na kojoj je Alojzije Stepinac prikazan kao svetac, koji je u vreme Drugog svetskog rata blisko sarađivao sa ustaškim režimom i blagonaklono je gledao na genocid koji su Ustaše počinile u Jasenovcu i ostalim logorima tokom rata.

Hrvatskom prvaku pretila je kazna bez publike na stadionu Maksimir, ali je, kao i na početku sezone, prošao samo sa delimičnim zatvaranjem tribina, uz novčanu kaznu.

"Zbog rasizma je novčana kazna 50.000, zbog pirotehnike 5.000, a bacanje tvrdih predmeta 8.000 evra", saopštio je Dinamo putem sajta i otkrio da će na "severu" morati protiv Spartaka da istakne baner "Equal game" sa grbom UEFA.

I to nije sve jer Dinamo još čeka kaznu za meč protiv Fenerbahčea odigranog u Zagrebu 20. septembra, posle kojeg je UEFA pokrenula postupak.

VIDEO: Ušli smo u ustaško leglo u Zagrebu, a onda je zagrmela pesma Tomsonova pesma

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA