Da smo sišli sa postolja zbog Kosova, izbacili bi nas sa Olimpijskih igara: Maljković otkrio da nam je pretila drakonska kazna

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije gostovao je u jutarnjem programu TV Pink gde je istakao da on nikada neće biti za silazak sa postolja

  • 12

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, gostovao je na jutarnjem programu TV Pinka, gde je otkrio da je našoj reprezentaciji pretila moguća suspenzija sa Olimpijskih igara na nekoliko godina da su sišli sa postolja usled bojkota zbog osvojene medalje Kosova.

>>> Nijedan srpski sportista ne sme da siđe s postolja ako je pored njega takmičar sa Kosova: Maljković objasnio zašto neće odstupiti od ovog stava

Prva takva opasnost viđena je u Brazilu, gde je Melisa Keljmendi osvojila zlatnu medalju za tzv. Kosovo. Međutim, srpski sportisti su bili dostojanstveni i nisu napuštali postolje nakon svojih osvojenih medalja, ali nije ni bilo povoda jer nisu imali priliku da na istom stoje sa sportistima Kosova.

Božidara Maljkovića je na ovakvu opasnost upozorio Đorđe Višacki, ali ipak do takvog podudaranja nije došlo i srpski i kosovski predstavnik se nisu našli zajedno na postolju. Ipak, i da je do takve situacije došlo, ne bi bilo silaska sa postolja, koji nas sve odmah asocira na Hrvate i Atinu 1995. godine, kada su zbog direktive Tuđmana sišli sa postolja za treće mesto, jer nisu želeli da slušaju himnu Jugoslavije.

Predsednik OKS otkrio je i kakve bi bile posledice da je neko od srpskih takmičara sišao sa postolja u Riju.

- Posledice bi bile drakonske. Zabranili bi nam učešće na Olimpijskim igrama nekoliko godina. Ja se borim za srpski sport i ne bih sebi dozvolio takvu odluku koja bi nam donela nove sankcije - poručio je Maljković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    21. avgust 2017 | 11:59

    Da je vojvoda Misic tako razmisljao i bio poltron krstasima i kaubojima danas nebi ni bilo Srbije

  • Koala

    21. avgust 2017 | 12:34

    Ja bih sišao pa šta košta da košta! Srbija je samo jedna, a olimpijada svake 4 godine

  • Djuzla

    21. avgust 2017 | 12:51

    Velika stvar za olimpiske igre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA