≫ 

Viktor Nemeš novi svetski šampion u rvanju

Naš rvač pobedio aktuelnog prvaka sveta Rusa Čekirkina

  • 6

Srpski rvač Viktor Nemeš osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 75 kilograma, a u borbi za zlatnu medalju pobedio je Rusa Aleksandra Čekirkina sa 4:1.

Nemeš je na putu do finala savladao Iranca Saida Morada Abdvalija, Kazahstanca Maksata Jerežepova, Jermena Karapeta Čalhana i u polufinalu Belorusa Kazbeka Kiolu, ubedljivo 7:0.

Na samom početku borbe Nemešu je pukla arkada te je morala da reaguje lekarska služba koja mu je zavila glavu, nakon čega je meč nastavljen.

Ipak, to ga nije omelo da pokaže da je spreman za osvajanje najsjajnijeg odličja.

Nemešu je ovo treća medalja na velikim takmičenjima, ali prva zlatna, nakon srebra na prvenstvu Evrope u Rigi 2016. i srebra na Evropskim igrama 2015. godine u Bakuu.

Printskrin: Youtube/wrestling champions

Ministar omladine i sporta Vanje Udovičića čestitao je rvaču Viktoru Nemešu osvajanje zlatne medalje u grčko-rimskom stilu na Svetskom prvenstvu u Parizu.

- Sjajan niz srpske dominacije na svetskoj rvačkoj sceni se nastavlka! Srbija je danas dobila novog svetskog šampiona u rvanju Viktora Nemeša! Čestitam Viktoru, njegovom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije! Hvala što se još jednom srpska zastava viorila na svetskom postolju na ponos svih nas! Svaka čast -, navodi se u čestitki Udovičića.

Srpski rvač Viktor Nemeš osvojio je titulu prvaka sveta, pošto je večeras u finalu Svetskog prvenstva grčko-rimskim stilom u Parizu, u kategoriji do 75 kilograma, savladao Rusa Aleksandra Čekirkina sa 4:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA