≫ 

Srbija dočekala zlatne odbojkašice! (VIDEO) (FOTO)

Odbojkašice Srbije osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu zbog čega im je priređen doček ispred balkona Skupštine grada

  • 12

Odbojkašice Srbije, koje su osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, sletele su oko 19.45 sati na beogradsku aerodrom "Nikola Tesla" i odmah se uputile ka Skupštini grada.

>>> Odbojkašice slavile titulu uz hit koji ste garantovano zaboravili! (VIDEO)

Avion je po sletanju prošao kroz vodeni luk, što se praktikuje kada se odaje posebno priznanje putnicima.

Više hiljada građana večeras je na platou Skupštine Beograda proslavilo uspeh srpskih odbojkašica i osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

Izabranice Zorana Terzića prethodno su na beogradskom aerodromu pri sletanju aviona dočekane vodenim lukom, najvećom počasti u vazduhoplovstvu, a potom su aplazima i ovacijama pozdravljene na tradicionalnom mestu proslave uspeha srpskih sportista.

Foto: Telegraf

Koliko su odbojkašice emotivno doživele da budu na balkonu Starog dvora najbolje pokazuje to što nisu mogle da zadrže suze prilikom intoniranja himne "Bože pravde".

"Teško je opisati ovaj osećaj. Hvala svima na podršci iz Srbije, ali i u Republici Srpskoj", rekla je Brankica Mihajlović, na čije reči se nadovezala Tijana Malešević porukom "Ovo je naše", pokazivajući na zlatnu medalju.

Foto: Tanjug /FILIP KRAINCANIC



Najbolja igračica prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji Tijana Bošković nije sakrivala veliku sreću.



- Presrećne smo, divno je videti ljude u ovolikom broju da slave uspeh. Nadam se da će biti još ovakvih prilika - kazala je Bošković, a potom dobila skandiranje "MVP, MVP...".

Svečani doček, sa mnoštvom srpskih zastava, uveličala je i muzička grupa THC familija poznatim stihovima "Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati...".

Foto: Tanjug /FILIP KRAINCANIC



Odbojkašice su u zgradi Skupštine grada dočekali predsednik Skupštine Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Oni su našim sportistkinjama čestitali na velikom uspehu i što su celu Srbiju učinili ponosnom i poželeli im uspeh na predstojećim takmičenjima.

Srpske odbojkašice u nedelju su u finalu evrpskog prvenstva pobedile Holandiju sa 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18) i drugi put, posle Beograda 2011, došle do kontinentalne titule.

Foto: Tanjug /FILIP KRAINCANIC
Foto: Tanjug /FILIP KRAINCANIC

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA