Srbija je šampion Evrope! Paraolimpijske stonoteniserke su nas ponovo ispunile ponosom!

Borislava Perić Ranković i ženska paraolimpijska reprezentacija u stonom tenisu osvojili su zlato na EP u Sloveniji, gde je Srbija osvojila ukupno šest medalja

  • 5

Ženska paraolimpijska reprezentacija Srbije u stonom tenisu osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Srpski paraolimpijci ostvarili su istorijski uspeh u Sloveniji jer su ukupno osvojili šest medalja.

Prethodno je Perić-Ranković osvojila zlato u klasi T5, a bronze Mitar Palikuća, Miroslav Homa i Milan Zelen u klasi T5, Goran Perlić i Boris Stoiljković u klasi T2, Nada Matić u klasi T4 i Mitar Palikuća u klasi T5.

Stonoteniserima je odmah čestitao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Čast mi je da Borislavi Perić Ranković, Biljani Ubović i Nadi Matić čestitam osvajanje zlata u ekipnom takmičenju u stonom tenisu u Sloveniji. Čestitke upućujem i svim srpskim paraolimpijcima koji su, sa šest odličja na ovom takmičenju, oborili rekord u broju osvojenih medalja na jednom evropskom prvenstvu - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Našim sportistima je čestitao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

- Naše šampionke Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Biljana Ubović osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

- Malo ko može da se pohvali ovako sjajnim nizom medalja sa svih velikih takmičenja. Vi ste godinama primer kako se svim srcem bori za našu zemlju, naš ponos i motiv svima da veruju da su granice samo tamo dokle mi želimo da stignemo, a ne gde ih je neko drugi postavio - poručio je Udovičić u čestitki

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA