Najemotivniji transfer u istoriji "večitih rivala": Okoreli Zvezdaš prešao u Partizan jer je to obećao prijatelju na samrti

Priča koja je 3 godine čekala da bude ispričana

  • 13

Bio je jedan od najznačajnijih igrača Rukometnog kluba Crvena zvezda šest godina i, kako su njegovi saigrači uvek govorili - jedan od najsrčanijih koji je nosio crveno-beli dres. A onda je naprasno, 2014. godine, otišao iz Zvezde. I to u Partizan. Mnogi su zbog ove odluke negodovali, naročito navijači, ali oni nisu znali pravi razlog "neugodnog" prelaska. Sada, tri godine kasnije, i samo dan pred "večiti derbi", Marko Pantelić otkrio nam je istinu.

Rukometaši Partizana slavili u punoj dvorani na Kosmetu

ZVEZDAŠ ODRASTAO SA GROBARIMA

- Zvezda mi je u srcu celog života, uvek sam išao na severnu tribinu. Tamo idem i danas, ali sam odrastao sa momcima sa Slavije, Vračara i Konjarnika, koji su pravi "grobarski" kraljevi. Čak i svi u mojoj porodici navijaju za Partizan - počinje svoju priču Pantelić.

Zbog jednog od tih "grobarskih" kraljeva, nakon njegove smrti, odlučio je da promeni grb i boju, i pređe u tabor ljutog rivala.

- Kada mi je preminuo jedan od najboljih prijatelja, Milan Jeftić Jefta, koji je bio veliki "Grobar" i čija je želja bila da me vidi u dresu Partizana, rešio sam da ispunim obećanje koje sam mu dao pre smrti i da zaigram za crno-bele - iskren je Pantelić.

Kontaktirao je Aleksandra Blagojevića, direktora RK Partizan i uputio ga u svoju želju. Uprava iz Humske izašla mu je u susret bez razmišljanja.

- Igranje u Partizanu posvetio sam preminulom prijatelju, to je nešto što sam morao da uradim, a dok sam bio tamo, shvatio sam da Uprava crno-belih odlično radi posao jer guraju svoju decu.

Iako zbog toga poštuje Partizan, prednost u derbiju, koji se igra u subotu na Banjici od 18:30, daje Zvezdi.

- Ja sam Zvezdas do groba i to ništa ne može promeniti. Uvek dajem prednost Crvenoj zvezdi - kaže Pantelić.

Daljinac

(J. Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ KiKi

    7. oktobar 2017 | 13:17

    Navijam za Zvezdu Ali mi je reč SVETINJA bravo ljudino

  • Teo kralj

    7. oktobar 2017 | 13:09

    Navijam za Zvezdu i svaka ti cast. Ovo mogu da urade samo veliki ljudi koji iskreno postuju svoje prijatelje. Tvoj prijatelj te gleda odozgo i jako je ponosan. Zelim ti svu srecu u zivotu.

  • Pedja

    7. oktobar 2017 | 13:34

    Bravo momcino. Da nam je vise takvih ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA